Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Interjú: Szegedi Orsolya negyedéve Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Pálfai Károly   
2008. december 27.

A bajnokság második fordulójában a Fehérép Alcoa FKC Győrben vendégszerepelt. A mérkőzés után Konkoly Csaba, az ETO vezetőedzője említette meg fehérvári kollégájának egyik fiatal szélsőjük kölcsönadásának a lehetőséget. Sótonyi László gyorsan döntött, a két klub is könnyen megállapodott egymással, és pontosan három hónapja az FKC mezében játszik Szegedi Orsolya.

Első mérkőzésedet az FKC színeiben a Dunaferr ellen játszottad, és akkor idegenben bravúros győzelmet arattatok. A folytatás viszont nem sikerült ilyen jól a csapatnak…

„Nagyon örültem, hogy Dunaújvárosban jó játékkal nyerni tudtunk, és rendkívül fontos két pontot hoztunk el akkor. Sajnos utána valóban nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerettük volna. Az volt a legfőbb baj, hogy sokszor nem csapatként játszottunk, és nem tartottuk be maradéktalanul az edző utasításait. Ez óriási hiba volt! Úgy érzem, a téli alapozás újra összerázta a csapatot, és most megújult erővel fogunk nekivágni a tavaszi szezonnak.”

Elérhetőnek érzed még a felsőházi rájátszást biztosító negyedik hely megszerzését az alapszakaszban?

„Igen! Mindhárom versenysorozatban vannak még esélyeink a jó szereplésre, a bajnokságban, a Magyar Kupában és az EHF-Kupában is elérhetjük céljainkat. Már most a január 3-i, FTC elleni kupameccsre készülünk, de a bajnokságban is sorsdöntő meccseket játszunk januárban. Brassóban garantáltan rendkívül nehéz mérkőzés vár majd ránk februárban, de ha csapatként, „szorgos hangyák” módjára fogunk játszani, akkor bármit el tudunk érni, és még ott is lehet esélyünk a továbbjutásra. A legfontosabb feladat mindenesetre most a Ferencváros majd a Győr elleni meccsek sikeres megvívása.”

Január 7-én játszotok az előző klubod ellen…

„Sajnos azon a mérkőzésen a kölcsönszerződésem feltételei miatt nem játszhatok majd, így a lelátóról fogok szurkolni a Fehérvárnak.”

Jogi egyetemre jársz. Hogyan tudod összeegyeztetni a tanulást a sűrű versenynaptárral?

„Abban egyeztünk meg az edzőmmel, hogy ha bármilyen vizsga van, vagy kötelező bent lennem az iskolában, akkor nyugodtan elmehetek. Amikor Fehérvárra jöttem, átkerültem a nappali oktatásról levelezőre, így általában szombatonként – amikor hazamegyek Győrbe – tudok bejárni órákra. Emellett a csoporttársaimtól nagyon sok segítséget kapok, az interneten mindig átküldik nekem a szükséges anyagokat.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >