Kezdőlap arrow Kultúra arrow Vox Mirabilis  7. koncertturné Bécsben
Vox Mirabilis  7. koncertturné Bécsben Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. december 21.
Hetedik alkalommal kapott meghívást a Vox Mirabilis Kamarakórus Ausztriába. Az elmúlt években sikerrel koncerteztek Bécsben, Salzburgban, Badenben, Kirschschlagban, így minden évben örömmel várják vissza őket.
 
Az idén először Bécsben léptek fel karácsonyi műsorral, aztán Wiener Neustadtba utaztak. A 13. századi román stílusú prépostsági főplébánia-templom, vagyis a Dóm különleges eseménynek adott otthont. Franz Scharl püspök úrral együtt ünnepelte együtt a karácsonyt a magyar katolikus közösség. Erre a szép, bensőséges ünnepre kapott meghívást a Vox Mirabilis Kamarakórus.
 
„A püspöki szentmisén az összegyűlt magyarok lelkesen és nagy örömmel énekelték velünk a magyar karácsonyi énekeket, a magyar kórusművek hallatán könnyes szemmel mondtak köszönetet." - nyilatkozta Zemlényi Katica karnagy -  "Számunkra megtisztelő volt, hogy Franz Scharl püspök úr szentmiséjén énekelhettünk. A püspök úr örömmel hallgatta a koncertünket, és meghívott minket a következő ünnepi alkalomra is. Talán az egyik legszebb élmény volt Takács Nándor püspök atya egyik karácsonyi művét elénekelni egy ilyen remek akusztikájú, felemelő, méltóságteljes helyszínen.”
 
A Vox Mirabilis Kamarakórus különleges műsorral készül minden évben az ausztriai hangversenyekre, meghitt karácsonyi művek csendültek fel előadásukban, még ősbemutatóval is kedveskedtek a közönségnek. Mind az osztrák közönség, mind a magyarok vastapssal jutalmazták a kamarakórus hangversenyét.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >