Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Kákics együttes betlehemes műsorával ünnepeltek
A Kákics együttes betlehemes műsorával ünnepeltek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2017. december 21.
A Kákics együttes „Nagyapám betlehemei” című adventi műsorával örvendeztették meg a feketehegy-szárazrétieket szerda délután a helyi közösségi központban. Az adventi programon Szigli István önkormányzati képviselő köszöntötte az egybegyűlteket. Csütörtökön ugyanitt a Farkasvermi úti tagiskola diákjai adnak karácsonyi műsort.

 

A Székesfehérvár egészének és vendégeinek szóló ünnepváró programok mellett nagyon fontosak a városrészi rendezvények. Feketehegy-Szárazréten is arra törekedtek, hogy a közösség összetartozásának jegyében minél színvonalasabb műsorsorozattal örvendeztessék meg a helyi gyerekeket és felnőtteket az adventi időszakban.

Szerda délután a Kákics együttes ünnepváró előadására várták az érdeklődőket a közösségi központ nagytermébe. A program előtt Szigli István önkormányzati képviselő köszöntötte a közönséget. Mint fogalmazott, a létesítmény elkészültével egyre inkább arra törekedtek, hogy minden jeles ünnepkörhöz kapcsolódóan, a közösségépítés szellemében szervezzenek programokat a különféle korosztályok számára. Így volt ez advent idején is, a novemberi első gyertyagyújtáskor, a karácsonyfa felállításakor, majd volt színházi előadás gyerekeknek, Mikuláskor külön programon köszöntötték a leendő első osztályosokat, majd szerepet kaptak a helyi óvodások is.

A Kákics együttes meghívásának az volt a célja, hogy a gyerekek ne csak fellépőként vegyék ki a részüket az ünnepvárásból, hanem ők maguk is szórakozhassanak. Szigli István a városrész egész közössége számára áldott, békés karácsony kívánt.

A „Nagyapám betlehemei” című műsorban a magyarság különböző vidékeinek betlehemes és pásztorjátékainak énekeit egy történet fonalára fűzték fel a Kákics együttes tagjai. A mesélő – felidézve gyermekkorát – megemlékezett arról a decemberi napról, amikor nagyapja egy poros, fából készült bábtáncoltatós betlehemet hozott le a padlásról. Miután letisztogatta, ölébe vette unokáját, és a kályhában ropogó tűz mellett mesélni kezdett. Szavai nyomán a kisfiú számára megelevenedett a régmúlt idők karácsonyi szokásának emléke, ahogy hozzák a subás-szűrös pásztorok a csilingelő betlehemet. A műsor szerkesztésénél arra törekedtek, hogy a zenék legyenek dominánsak a prózai részek mellett.

Csütörtökön 16.30 órakor, ugyancsak a közösségi központban a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagiskolájának diákjai adnak karácsonyi műsort. A 16.30 órakor kezdődő eseményre szeretettel várják az érdeklődőket!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >