Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Győzelem két hónap után! Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. december 27.

ImageAz Alba Volán szép karácsonyi ajándékkal kedveskedett szurkolóinak: idegenben fektette két vállra a HC Innsbruck csapatát. Ezzel két hosszú hónap után sikerült rendes játékidőben nyernie a kék-fehéreknek. - A karácsonyi menü a jelek szerint kissé megviselhette a HC Innsbruck csapatát, ugyanis a tiroliak nem igazán találták a ritmust az Alba Volán ellen. A mieinket viszont felpörgette az éves bejgliadag, és igazán remek teljesítményt nyújtottak.

Mindkét szakvezetőnek le kellett mondania néhány kulcsjátékosáról, Ron Kennedy-nek nem állt rendelkezésére a gólerős Steve Guolla, akinek világra jött harmadik gyermeke a napokban, míg Ted Sator dolgát Palkovics és Horváth hiánya nehezítette.

A hazaiak kezdtek jobban, rögtön az első emberelőnyüket gólra váltották, kanadai klasszisuk, Vince Bellissimo volt eredményes. Ám a Volán mindössze fél perc múlva egyenlített, új centerünk, Jason Guerriero megszerezte első gólját csapatunk színeiben. A folytatásban kiegyenlített játék folyt a jégen, ám a semmiből ismét vezetéshez jutottak a "Cápák".

Egy komoly kapushibát értékesített a rutinos Salfi. Nem törte meg a rosszkor kapott gól a Volánt, sikerült Kotyk kapust is kihagyásra késztetni. A portás szerencsétlen megmozdulására Benk reagált a leggyorsabban, és máris egyenlő volt az állás a fiatal támadó szezonbeli első góljával. Jól játszott a Volán, többször is mezőnyfölényt sikerült kialakítani, de az adódó lehetőségeinkkel nem éltünk. Aztán a befejező játékrészben végre kihasználtunk egy emberfórt, Guerriero-Martz-Kovács volt a korong útja, szélsőnk pedig nem hibázott.

Ez a találat pedig a győzelmet jelentette a Volánnak, amely hihetetlenül fontos két pontot hozott a konyhára. Hét vereséget követően nyertünk újra, két hónap elteltével szereztünk rendes játékidőben két pontot, és három hónapot kellett várni egy idegenbeli sikerre.

Folytatás vasárnap, Grazban. Nagy meccs lesz!

HC Innsbruck - Alba Volán 2-3 (2-1, 0-1, 0-1)
Innsbruck, 1800 néző, vezette: Tschebull, Kaspar, Widmann.


Innsbruck: Kotyk - Brennan, Letang, Hohenberger M., Murray, Mössmer, Lakos, Unterluggauer, Henderson, Johner, Bellissimo, Hohenberger H., Vogl, Ofner, Pewal, Woger, Sarg, Steinacher, Hanschitz, Salfi, Soukharev. Vezetőedző: Ron Kennedy.


Alba Volán: Szuper - Martens, Tokaji, Sofron, Ocskay, Fekete, Forsyth, Byström, Guerriero, Martz, Kovács, Ondrejcik, Jobb, Hegyi, Nagy, Benk, Vaszjunyin. Vezetőedző: Ted Sator.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >