Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Festményeket adományoztak a volt diákok
Festményeket adományoztak a volt diákok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 21.

ImageA Széna Téri Általános Iskola tizennégy jelenlegi és volt tanulója gyűlt össze az intézmény falai között, hogy műalkotásokat adományozzanak az iskolának a 70 éves évforduló kapcsán. A festmény-ajándékokat az alsó aulában helyezték el, az emeleten pedig egy kiállítás nyílt, amely a tanév végéig tekinthető meg.

A Széna Téri Általános iskola idén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. Ebből az alkalomból az intézmény vezetősége színes programsorozattal kedveskedett a diákoknak és Székesfehérvár lakóinak. A különböző versenyeken, vetélkedőkön kívül számos közismert vendéggel beszélgethettek a diákok (például Fa Nándorral), záró eseményként pedig felkérték Simon M. Veronika festőművésznőt, hogy szervezzen egy kiállítást azon tanulók munkáiból, akik a mai napig is rendszeresen foglalkoznak a festészettel, s egykoron ehelyütt folytatták tanulmányaikat.

Simon M. Veronika a különböző festőtáborokban és az SMV Tanoda alkotói közül kiválasztott tizennégy művészt, akik 2-4 festménnyel járultak hozzá a kiállításhoz. Ezen kívül azonos méretű és azonos színű keretbe foglalva mindegyikük elkészített egy olajfestményt, amelyet odaadományozott az iskolának. A kiállításon "kuriózumként" helyet kapott olyan alkotó is, aki a Képzőművészeti Egyetemen végezte tanulmányait: az ő munkáikat két külön paravánon helyezték el.

És egy kis érdekesség: az alkotói gárda életkort tekintve igencsak „sokrétűnek” mondható. Merthogy találhatunk közöttük 70 éves hölgyet és „éppen csak 8 éves” kislányt is. Sőt, „generációs” tárlatról is beszélhetünk: az iskola jelenlegi tanulóján, az 5. osztályos Miliás Dórán kívül anyukája, az egykoron szintén itt diákoskodott Judit is kiállította festményeit, valamint a kreatív nagymama, T. Tatai Zsuzsa is csatlakozott hozzájuk.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >