Kezdőlap arrow Sport arrow Milyen kettlebellnek nevezett súlyt ne vegyél meg?
Milyen kettlebellnek nevezett súlyt ne vegyél meg? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. január 09.
ImageTöbbfajta sportágban használnak már kettlebellt kiegészítő eszközként. A crossfitesek kezében is leng a gömbsúly – sokszor sajnos egyáltalán nem szabályosan, sőt, brutál balesetveszélyesen, de most túllépünk ezen, mert ez a cikk más témára született (és általánosítani se illik, sőt sértő is lehet, hiszen vannak jó példák is, magam is láttam már), és magánemberként is sokan fordulnak a füles golyóhoz erősítési célzattal. No, de vajon tudja-e mindenki, milyen a jó kettlebell?

 

Ahogyan a bevezető utolsó mondata is sugallja: nem minden kettlebellnek nevezett golyó alkalmas a rendszeres és helyes használatra, a célunkhoz szükséges gyakorlatok elvégzésére.

 

Milyen kettlebellnek nevezett súlyt ne vegyél meg?
                                            Néhány tanítványom - különböző méretű és típusú, de minőségi kettlebellel (Fotó: Temesvári Márta)

 

Nem szeretnék megbántani egyetlen golyógyártó céget sem, pláne a nagyáruházakat, amelyek minden bizonnyal elég profi jogászcsapatot foglalkoztatnak azért, hogy az őket ért vélt/valós támadásokat visszaverjék/földbe döngöljék (plusz még több milliós perköltséggel is megajándékozzák az alperest), ezért csak finoman annyit mondok, hogy nem kell azonnal örömmámorban úszni, ha kettlebellnek kinéző, és ilyen néven hirdetett tárgyat látunk egy postaládánkban landoló katalógusban - és persze olcsón!

 

A teljes cikk elolvasható itt:

http://fmc.hu/2017/09/28/milyen-kettlebellnek-nevezett-sulyt-ne-vegyel-meg/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >