Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérvár, a fejedelmi székváros
Székesfehérvár, a fejedelmi székváros Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. január 24.
ImageA 35 éves Székesfehérvári Bory Jenő Általános Iskola diákjainak rajzaiból készült el a 2018-as városnaptár, amelyet Balajthy Ferenc régi magyar hónapnevekre írt négysoros versei színesítenek. A naptár készítőit kedden a Városháza Dísztermében köszöntötte dr. Cser-Palkovics András polgármester.

 

 

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület (ARISZ) idén is megjelentette, immár 19. alkalommal a gyermekrajzokból készült naptárát „Székesfehérvár, a fejedelmi székváros” címmel. A naptárba került rajzokat és festményeket a Székesfehérvári Bory Jenő Általános Iskola rajztagozatos diákjai készítették. A gyerekek által Székesfehérvár templomairól, középületeiről született alkotásokból 16 került be az idei évi naptárba.

Dr. Cser-Palkovics András köszöntőjében kiemelte, hogy a város egyik hagyományává vált a gyermekrajzokból készült naptár megjelenése, amelyet az ötletadó civil szervezetek, az önkormányzat, a képviselők és helyi vállalkozók támogatnak minden évben. Az összefogás mellett azonban a naptár legfontosabb értéke a gyermekek alkotásai. Székesfehérvár polgármestere egy-egy oklevéllel köszönte meg valamennyi közreműködő munkáját. A program után dr. Cser-Palkovics András polgármester a dolgozószobájában fogadta a gyerekeket.

A naptárban megjelent képeket a 35 éves Székesfehérvári Bory Jenő Általános Iskola diákjai készítették: Schäfer Nóra 2. osztályos, Muggeridge Lilla 6.osztályos, a 7. osztályosok közül Ambrus Viktória, Füri Fanni, Forgó Fanni, Pallag Zora, Kuczi Attila, a 8. osztályosok közül pedig  Pleck Dominika, Krista Fanni, Jábor Kitti, Varga Réka Anna, Hermán Laura, Varga Réka Anna.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >