Kezdőlap arrow Kultúra arrow Helyben van a sokszínűség
Helyben van a sokszínűség Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. január 31.
ImageHa február, akkor Kultúrházak éjjel-nappal. Idén a „Helyben van a sokszínűség” mottóval rendezik meg az országos programsorozatot február első hétvégéjén, február 2–4. között, melynek kiemelt városi helyszíne Székesfehérváron a Művészetek Háza. Az intézményben főként családi programokkal, képző- és népművészeti eseményekkel, valamint zenés rendezvényekkel készülnek erre a hétvégére.

 

 

Az eseménysorozatot meghirdető és lebonyolító Magyar Népművelők Egyesülete, valamint a rendezvények fő támogatója, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ebben az esztendőben is a közösségi művelődést szolgáló intézmények és színterek tevékenységének sokszínűségére kívánja felhívni a figyelmet, megmutatva azt, hogy a helyben meglévő kulturális értékekre milyen újszerű események épülnek. A programsorozat meghirdetésének másik célja annak bemutatása, hogy az intézményekben dolgozó szakemberek közösségépítő, fejlesztő munkája és modern, kreatív módszereik miként szolgálják a települések megtartó erejének növekedését.

A Művészetek Háza „
Balázs-napi vendégség − Helyben van a sokszínűség!” címmel egész napos programmal várja a látogatókat február 3-án, szombaton 10.00 órától 22.00 óráig. Az intézmény munkatársai több blokkal készülnek, remélve, hogy a színes, változatos programban minden érdeklődő kedvére tud majd válogatni.

10.00 órakor
a legkisebbeknek szóló Egy kupac kufli című magyar családi animációs film vetítésével kezdődik a program a Barátság moziban. 14.00 órától a Játszótárs Játékkészítő Műhely szokásos farsangi játszóházával várja a gyerekeket és szüleiket: a Dínomdánom családi foglalkozáson a farsangi mulatságok kellékei, álarcok, maszkok, legyezők készülnek. Helyszín: 025-ös terem. 15.00 órától kezdődik a Kákics zenekar és Gáncs Kata interaktív gyermekműsora és táncháza a földszinti aulában.

A nap folyamán két kiállítás is látható a Művészetek Házában: 10.00 órakor Selyemálmok címmel Balla Gemma textilművész növényi festékkel festett kendőiből nyílik kiállítás a földszinti aulában, az alkotásokat Kemendi Ágnes növényi festő, szakíró ajánlja a jelenlévők figyelmébe. 17.00 órakor Kocsis Balázs szobrászművész nyitja meg a Mobillal másképp című rendhagyó fotókiállítást a Nagy Ottó Sándor kiállítótérben, közreműködik Hajnal Roland (Zsiráf).

A szervezők képző- és népművészeti programokkal is készülnek erre a napra: 14.00 órától a Derkovits Képzőművészeti Kör Fess velünk! programján a képzőművészet iránt érdeklődő, vállalkozó szellemű látogatók próbálhatják ki magukat, kreativitásukat a Művészetek Háza kiállítótermében. A nap technikája az akvarell. Ugyancsak 14.00 órától látogathatók az intézmény nyitott műhelyei. Az alagsori fazekas, fafaragó és kosárfonó műhely tagjai mutatják be munkájukat a népművészeti technikák iránt érdeklődőket. Mindenki megalkothatja saját kezűleg azokat a tárgyakat, amelyeket kedves emlékként magával is vihet.

16.00 órától
az egészséges táplálkozás a témája Suplitzné Tóth Mária táplálkozástudományi szakember és Forgács Klára reformédesség-készítő rendhagyó előadásának a 25-ös teremben. Az érdeklődők az elméleti megközelítés mellett hasznos ötleteket, tippeket kapnak az ismeretek gyakorlati megvalósításához.

16.00 órakor
kezdődik a rendhagyó Csajos est, amelynek témája a változtatás, erősségeink felismerése és hasznosítása saját életünkben. Az est bevezetéseként a Jöjj el napfény! című francia romantikus vígjátékot vetíti a Barátság mozi: Claire Denis filmjének témája is a változtatás, újrakezdés. 18 órától „Építs az erősségeidre, és légy az, aki lehetnél!” címmel Jakab Gyöngyi nőismereti tréner, sikeres power coach tart előadást a Művészetek Háza kávézójában. Az előadás és beszélgetés hangulatát fél hattól Kiss László Arany Páva-díjas népzenész moldvai szerelmes dallamokkal segít megalapozni, a rendhagyó csajos estet pedig jazzkoncert zárja: Horváth Márk és Mits Marci gitár-szaxofon duója varázslatos hangulatot teremt a Művészetek Háza kávézójában.

A részletes program a
www.fejermmk.hu honlapon olvasható. Az egész napos rendezvényre a belépés ingyenes, a filmvetítésekre a férőhelyek korlátozott száma miatt jegyet kell foglalni: a www.baratsagmozi.hu/jegyfoglalas oldalon!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >