Kezdőlap
Újabb fejlesztések a Depónia csalai telephelyén Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. február 01.
ImageA Székesfehérvár-Csala Pénzverővölgyben lévő Depónia-telephelyre látogatott dr. Cser-Palkovics András polgármester, és köszönetet mondott a közszolgáltatásban dolgozóknak. A jövőben újabb fejlesztések várhatóak a telephelyen: bővülnek a létesítmények, fejlesztik a szelektív gyűjtést, és körülbelül másfél év múlva ide költözik a cég a Sörház térről – a terveket Steigerwald Tibor ügyvezető mutatta be.

 

 

Nemrégiben újult meg a Depónia Nonprofit Kft. arculata: a cég új logóval, a „Közösen egy zöld úton...”  szlogennel, friss megjelenéssel segít a környezettudatos szemlélet és az információk megosztásában. Az elkövetkező időben újabb fejlesztések várhatóak: a Depónia Nonprofit Kft. székhelye és irodái körülbelül másfél év múlva kiköltöznek a Székesfehérvár-Csala Pénzverővölgyben található telephelyre, mivel a Sörház téri állomást kinőtte a cég.

A Depónia csalai telephelyére látogatott dr. Cser-Palkovics András polgármester, és a cég dolgozóinak mondott köszönetet: „A város közössége nevében jöttem megköszönni azt a munkát, amit önök Csalán végeznek a cég dolgozóiként. Enélkül a közszolgáltatás nélkül egy nagyváros működésképtelen lenne – arról nem is beszélve, hogy nem egy település ellátásáról beszélünk. Fontos az, hogy a városban élők időről időre – még ha közvetett úton is – találkozzanak azokkal az emberekkel, akik a mindennapokban elvégzik ezt a nehéz munkát.”

Égi Tamás alpolgármester és Östör Annamária önkormányzati képviselő is részt vett a programon, meghallgatták a fejlesztések terveit.

Steigerwald Tibor
, a cég ügyvezetője elmondta, hogy a csalai telepen 40-45 fő dolgozik. Székesfehérvár és még két székesfehérvárnyi lakos hulladékát kezelik a telepen, éves szinten vegyes hulladékból körülbelül 60 ezer tonna, zöld hulladékból 10 ezer tonna, szelektíven gyűjtött lakossági hulladékból 6700 tonna érkezik ide. Jelenleg dolgoznak az európai támogatású KDV projekt tervezésén és a kapcsolódó közbeszerzéseken: 500 ezer embert érintő, 15 milliárd forint értékű programról van szó, aminek a fele fogja Székesfehérvárt szolgálni létesítményekkel, gépekkel, valamint a teljes szolgáltatási területre kiterjesztik a kétkukás rendszert, ami óriási fejlődést jelent a szelektív gyűjtésben. A Depónia Csalára költözése is szorosan összekapcsolódik ezzel a projekttel, amit a cég, valamint az Önkormányzat támogatása egészít ki.

Östör Annamária
önkormányzati képviselő a hulladéklerakás közszolgáltatásáról a termelt mennyiség okán a módszerek fontosságát hangsúlyozta. Elmondta, hogy a városban elsőként Öreghegyen és Csalán kipróbált új szelektív gyűjtés jól működik. A hulladéklerakó közelében élő csalaiakra figyelemmel szinte teljesen kiküszöbölték a szaghatást, és az újabb tervekről is folyamatosan tájékoztatják őket.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >