Kezdőlap
Nyolcaddöntős az Alba az EK-ban! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. február 01.
Image78–75-re nyert Törökországban a Demir Insaat otthonában, így bravúrgyőzelmének köszönhetően már biztosan továbbjut a FIBA Európa-kupa második csoportköréből a nyolcaddöntőbe az Alba Fehérvár!

 

 

Braniszlav Dzunics csapata egy végig szoros, kiegyensúlyozott találkozót tudott lehozni higgadtan, jól koncentrálva, ami nagy lökést adhat a folytatásra és a hétvégi, szolnoki bajnoki szuperrangadóra is. Az Albában Simpson és Harris egyaránt 16-16 ponttal és 3-3- triplával zártak, de nagyot játszott a 11 pontos Lóránt és a palánkok alatt rendkívül hasznos Horton, aki 9 pontja és 11 lepattanója mellett az utolsó másodpercekben remekül blokkolta a törökök végső tripla-kísérletét, döntő érdemeket szerezve a sikerben.

Az Alba mellett idegenben tudott nyerni a litván Nevezis otthonában a Körmend is, így az utolsó körben a fehérváriak számára teljesen tét nélküli derbin, akár a vasiak is kiharcolhatják a továbbjutást. Persze, saját közönsége előtt az Alba biztosan nem adja könnyen a győzelmet, de a szolnoki rangadó után nyilván kevésbé lesz fitt, mint a Körmend, úgyhogy mindenképpen izgalmas csörte várható a J-csoport zárásaként.

Két riválisával ellentétben a K-csoportban a Szolnok nagyon simán, 25 pontos különbséggel kapott ki a Cmoki Minsk (az Alba ellenfele volt az első csoportkörben) vendégeként, így már semmiképpen sem juthat tovább.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >