Kezdőlap arrow Kék hírek arrow In memoriam Dr. Keserü Tamás
In memoriam Dr. Keserü Tamás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. február 05.
ImageElhunyt Dr. Keserü Tamás szülész-nőgyógyász, aki a kórházi osztály vezetőjeként több generációnyi székesfehérvári gyermek születésénél jelen volt. Az ő idejében vezették be először a várandós kismamák ultrahangos vizsgálatát. A család, a barátok és ismerősök mellett a város közössége is fájó szívvel búcsúzik.

 

Dr. Keserü Tamás szülész-nőgyógyász főorvos 1976-ban került Székesfehérvárra, azt megelőzően szakmai tapasztalatokat szerzett a szegedi klinikán, és több éven töltött el Afrikában is. A szülészeti-nőgyógyászati osztály vezetőjeként – amely tisztet 1992-es nyugdíjazásáig betöltötte – több generációnyi székesfehérvári gyermek születésénél jelen volt. Az általa vezetett kórházi osztályt országos hírűvé tette, az ő idejében vezették be először a várandósok ultrahangos vizsgálatát, így lerakták a kismamák ellátásához fűződő szűrőprogramok fontos alapjait. 1987-ben a közreműködésével szervezték meg Székesfehérváron az I. Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Kongresszust – ebből alakult ki később az országos társaság.

Nyugdíjazását követően a Család- és Nővédelmi Központban dolgozott, mindvégig feladatának tekintve a szakmai ismeretekben való jártasságot. Betegeivel udvarias és kedves volt, türelmesen beszélgetett velük betegségről, életmódról. 

Székesfehérvár 2011-ben kiemelkedő gyógyító tevékenységét Pro Civitate Emlékéremmel ismerte el.

Nagyon széles műveltségű, olvasott ember volt, jártas a művészetekben, a kultúrában, gondolkodásával klasszikus polgári értékrendet képviselt. Szakmaiságáról és emberi habitusáról sokat elmond az a tény, hogy előbb vette át 50 éves aranydiplomáját a pécsi egyetemen, mint ahogy abbahagyta volna a gyógyítást.

A család, a barátok, az általa ellátott nők és Székesfehérvár város közössége búcsúzik fájó szívvel Dr. Keserü Tamástól.

 
< Előző   Következő >