Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Hideg jön, vegyes csapadékkal
Hideg jön, vegyes csapadékkal Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. február 05.
ImageÖsszességében igen enyhe telünk volt eddig, ahhoz képest pláne, hogy egy évvel korábban gyakorlatilag január elejétől február közepéig nap közben is szinte folyamatosan fagypont alatti hőmérsékleteket regisztrálhattunk. Ha ez a veszély most nem is fenyeget minket, igazi téi időjárás vár ránk az előttünk álló héten.

 

Nappal mindössze 2-3 fok körüli értékekkel számolhatunk az ország legnagyobb részén, míg éjszaka mínusz 3 és mínusz 8 fok közötti minimumok lesznek. Hétfőn és kedden csak kevés helyen és jelentéktelen mennyiségű csapadék várható, ám szerdán - és részben csütörtökön - hóból, esőből, fagyott esőből, ónos esőből és havas esőből is kaphatunk bőségesen, miközben szerdán melegfront, csütörtökön már erős széllel hidegfront teszi próbára szervezetünket.

A hét végét tekintve nehéz pontosan prognosztizálni, de most úgy tűnik, hogy a hideg marad, +3 és +6 fok közötti csúcs lesz nap közben viszont csapadék már csak a déli és az északkeleti országrészben várható, nem számottevő mennyiségben.

 

 
< Előző   Következő >