Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szombaton újra Karnevál a Korzón
Szombaton újra Karnevál a Korzón Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. február 07.
ImageImmár negyedik alkalommal kerül sor február 10-én, szombaton a Velencei Karneválra, a több hetes, hagyományos olaszországi programsorozat magyar "kistestvérére".

 

A rövid idő alatt rendkívüli népszerűségre szert tett esemény részletes programját kedden sajtótájékoztatón ismertette a tóparti település polgármestere, a sorozat elindítója, Koszti András, valamint Sándor Barbara, az eseményeket szervező Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület menedzsere, Nagy Judit, a közönség hangulatfokozásáért felelős Szabad Színház (Szín-tér Egyesület) vezetője és Rákóczi Ferenc, a népszerű rádiós műsorvezető, az egész napos programsorozat házigazdája, műsorvezetője.

Mint elhangzott; a télűző rendezvény lényegi része ezúttal is a délutáni és esti időszakra esik majd az immár hagyományos, ezreket megmozgató zajos, télkergető maskarás felvonulással - amelyen a népszerű Gólyalábasok és a Sub Rosa régizenei együttes tagjai is részt vesznek - , valamint a télboszorka máglyán való elégetésével. A székesfehérvári Szabad Színház társulatának tagjai Mátyás király és Beatrix királyné korszakába röpítenek majd minket vissza középkori, piactéri díszletek között a Velence Korzón.

 

A Karnevál ötlete a város polgármesterének, Koszti Andrásnak köszönhető, aki 2014-es megválasztása után kezdeményezte a helyi programok jelentős részének lebonyolításáért felelős TDM egyesület megújítását, ezzel együtt igaz közönségvonzó programok koncepcióinak kidolgozását, a meglévő események újragondolását. Ekkor született meg egy télűző, maskarás program ötlete, amelyet 2015 elején már meg is rendeztek, akkor még Velencei Farsangi Forgatag néven, a mohácsi busók főszereplésével. A rövid szervezési idő ellenére rögtön elsőre több ezres közönséget vonzott az esemény, amelyet 2016 januárjának végén már Velencei Karnevál néven rendeztek meg újra, ugyancsak a busók aktív közreműködésével, tovább növelve az érdeklődést, közel 10 ezer látogatót vonzva a tópartra.

2016 őszén gondolt egy merészet a polgármester és arra kérte a TDM szervezőit, hogy a nagy siker ellenére változtassanak kicsit a koncepción, 2017-ben már busók nélkül rendezzék meg a karnevált. Úgy vélte, hogy bár szinte mindenki a mohácsi vendégeknek tulajdonította az első két év sikerét, ez a rendezvény busók nélkül is sikeres lehet. Koszti András megérzése tökéletesen megalapozottnak bizonyult, ugyanis a székesfehérvári Szabad Színház amatőr társulatának tagjai ugyancsak remek hangulatot varázsoltak a középkori díszletekbe öltöztetett Korzóra, s a télűző felvonuláson is. Olyannyira, hogy késő délután már egy gombostűt sem lehetett leejteni a környéken, bőven átlépve a 10 ezres látogatószámot!

 

- Annak idején, 2014 őszén mertünk nagyot álmodni, hittük azt, hogy minőségi programokkal akár télen is komoly látogatottságot tudunk elérni. Kétségkívül bejött. A Velencei Karnevál ma már a régió egyik legjelentősebb, legnagyobb tömeget vonzó eseménye ebben az időszakban. Bízom benne, hogy most, szombaton is sokan érkeznek a Korzóra, illetve a Zöldliget Iskolához, ahonnan 14 órakor indul majd a vidám, zajos, télűző karneváli felvonulás. - foglalta össze a lényeget a kezdetekről és a mostani eseményhez fűződő várakozásait Koszti András.

Ezek után magasan van a léc 2018-ban. A szervezők azonban felkészültek, amennyiben az időjárás is velük lesz, aligha verik le azt. A részletes programok a fenti kis plakátra kattinva, iletve a www.velenceturizmus.hu és a www.velence.hu oldalakon olvashatók.

(Fotó: Igari Balázs)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >