Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Kettlebell, a látványos fejlődés eszköze
Kettlebell, a látványos fejlődés eszköze Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. február 09.
ImageA kettlebellt már a cári Oroszországban is használták az erőművészek és a súlyemelők. Az orosz különleges egységek tagjai is ezzel fejlesztették mindig gyorsaságukat, állóképességüket, erejüket, s az amerikai katonai és rendfenntartási elit eszköztárából sem hiányozhat a „füles golyó”. Hazánkban is megtalálható már a fegyveres testületeknél, s az élsportolók is bátran nyúlnak utána. Sőt, még te is formálhatod vele testedet!

 

Mire jó a kettlebell?

Az előző részben már kifejtettem, hogy a kettlebell az antik szobrokhoz hasonlatos alakhoz segíthet hozzá. Segítségével gyönyörű izmokra, acélosságra, karcsú derékra, kockás hasra, széles vállakra, szép combokra és kemény popsira tehetünk szert. Vagyis olyan testre, amelyre mindenki vágyik. Persze, a kettlebell-lel nemcsak kívülről alakíthatjuk át magunkat! Azon túl, hogy tetszetős látványnak örülhetünk pár hónapos edzés után (és a párunk is, amikor ránk tekint) azt is észrevehetjük, hogy remekül fejleszthető vele az állóképesség, növelhető az erő.

 

Kettlebell, a látványos fejlődés eszköze

 

Gál Zoltán is remekül fejleszti magát a kettlebellel – Ezt a fotót tavaly készítettem róla egy edzés után, amikor épp "lazított".  
(Fotó: Temesvári Márta)

Miközben erősödünk, s növeljük tüdőnk kapacitását a súly letakarítja testünkről a felesleges zsírt. Nem ritka a heti 1% testzsírcsökkenés sem! Ha túlsúllyal küzdünk: lefogyunk. Ha túl soványak vagyunk: megizmosodunk.

 

Hogyan néz ki egy kettlebell?

A kettlebell leginkább egy ágyúgolyóra hasonlít, amelynek van egy fogantyúja. Eredetileg mezőgazdasági szerszámként használták: segített a termés lemérésében, mint ellensúly. Hamarosan viszont rájöttek a benne rejlő egyéb lehetőségekre is.

 

A kettlebellről további információ és videók találhatók az alábbi linkre kattintva:

http://fmc.hu/2017/05/25/kettlebell-a-latvanyos-fejlodes-eszkoze/ 

 

 

Ha kettlebellezni szeretnél:

 

Elérhetőségeim:

Temesvári Márta - 20-314- 9885, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Facebook-on elérsz ITT

Ha szeretnél körülnézni a Facebook-on kettlebelles zárt csoportomban, csatlakozz ITT

Nyílvános FB-oldalamat pedig bekövetheted ITT

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >