Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vb Budapesten, majd olimpia
Vb Budapesten, majd olimpia Nyomtatás E-mail
Írta: Mészáros Attila   
2008. május 21.

ImageJövő héten világbajnokság Budapesten, 90 nap múlva pedig olimpia – nagy versenyek előtt állnak a fehérvári öttusázók. A felkészülésről és az esélyekről tartott sajtótájékoztatót az Alba Volán-Bericap szakosztálya a névadó-társszponzornál. A világbajnokságon a székesfehérvári egyesület történetében először öt volános áll rajthoz.

A budapesti világbajnokságon Vörös Zsuzsa, Máthé Vivien, Kovács Sarolta, Gyenesei Leila és Horvát Viktor képviseli a fehérvári klubot – jelentette be Kulcsár Antal szakmai igazgató, női szövetségi kapitány. Hozzátette: a felkészülés elfogadhatóan, míg az előkészületi versenyek jól sikerültek. A világbajnokságot kiváló feltételek között rendezi meg a magyar szövetség, újdonság, hogy a különböző számok között a távolság igen kicsi, a Syma csarnok és környéke biztosítja majd a helyszínt. Kulcsár Antal elmondta: a hölgyeknél Vörös Zsuzsa és Máthé Vivien egyéniben és csapatban, Gyenesei Leila egyéniben, míg Kovács Sarolta a váltóban kap helyet Vörös Zsuzsa mellett, a harmadik indulót csak az egyéni verseny után jelöli ki a szövetségi kapitány. A férfiaknál Hotváth Viktor, aki címvédőként indul egyéniben és csapatban kap szerepet.

Az esélyekről szólva Kulcsár Antal elmondta: Vörös Zsuzsa és Horváth Viktor esetében az 1-6. hely az elvárás, csapatban és váltóban pedig az 1-4.hely megszerzése a cél. Azt mindenképpen ki kell emelni, hogy erőteljes fiatalítás zajlott le elsősorban a lányoknál, hiszen az előző válogatottból csak Vörös Zsuzsa és Máthé Vivien maradt.

A jövő héten tehát világbajnokság hazánkban, ám az idei évben nem ez a főverseny, hiszen idén az olimpia a legfontosabb. Pekingben Vörös Zsuzsa indulása biztos, Horváth Viktor is megszerezte a kvótát, míg a második női kvótára Máthé Viviennek van a legnagyobb esélye, aki jelenleg a 10. a kvalifikációs ranglistán.

Tóth István, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója, az egyesület társelnöke megköszönte Papp Dénesnek, a Bericap ügyvezető igazgatójának a támogatást, hiszen mint mondta: biztos anyagi háttér nélkül nem lehet megfelelő eredményeket elérni. Emellett köszönetet mondott a szakmai vezetésnek és a versenyzőknek a méltó felkészüléshez.

Papp Dénes ügyvezető igazgató a sportág támogatásának jelentőségére hívta fel a figyelmet, és javasolta, hogy az önkormányzat számos eszköze révén még inkább buzdítsa a fehérváron működő vállalatokat a sikeres sportegyesületek támogatására. Papp Dénes öt millió forintot ajánlott fel, amelyet a vb-n dobogós helyen célba érő versenyzők között osztanak szét.

Vörös Zsuzsának ez már a sokadik világversenye, hiszen az olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok öttusázónk 1996 óta vesz részt felnőtt versenyeken megszámlálhatatlan sikerrel a háta mögött. Szerinte jelentős támogatást tudnak nyújtani, ezért reméli, hogy minél többen kilátogatnak majd a világbajnokságra, hogy szurkolásukkal segítsék a magyar csapatot. Horváth Viktor címvédőként hasonlóan jó számokat szeretne teljesíteni, mint tette azt egy évvel ezelőtt, amely az 1-6. helyhez elegendő. Teljesítményével szeretné bizonyítani, hogy ott a helye a pekingi olimpián. Máthé Vivien minden számban a maximumot szeretné nyújtani, amivel a z első tízben végezhet, emellett csapatban dobogóra szeretne lépni. Gyenesei Leilának már a harmadik világversenye lesz a budapesti vb, tavaly rosszul sikerült a lovaglás, idén elsősorban a technikai számokban szeretne bizonyítani. Kovács Sarolta másodszor áll rajthoz világversenyen, a váltóban a csapat igazi tagja kíván lenni, és bízik abban, hogy a staféta jól működik majd.

A világbajnokság május 29-én csütörtökön a női selejtezővel kezdődik, pénteken a férfiak selejtezőjére kerül sor. Szombaton a női, míg vasárnap a férfi döntőt rendezik. A hétfő a női, míg a kedd a férfi váltó napja lesz.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >