Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Idén is elmarad a címvédés
Idén is elmarad a címvédés Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. február 18.
ImageA legutóbbi szezonban a magyar bajnoki cím és a kupa is Székesfehérvárra került, azonban az idén már biztosan nem fog, miután az MK elődöntőjében a Szolnok nagy küzdelemben, 75-67-re legyőzte az Albát, s visszavágott a tavalyi fináléban elszenvedett vereségért.

 

A találkozón az utolsó percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a végjátékból azonban a kevesebbet hibázó Olaj jött ki jobban. A két együttes rendkívül kiegyensúlyozott versenyfutására jellemző, hogy a most folyó szezonban Fehérváron az Olaj, Szolnokon az Alba nyert, most, semleges pályán újra a Tisza-part gárda, amely a vasárnapi döntőben a Falco ellen szerezheti meg a trófeát két év kihagyás után újra.

Az NB I középszakaszában, s gyaníthatóan a rájátszásban (legkésőbb a döntőben) tovább folytatódik az Alba-Szolnok versenyfutás. Jelenleg annyival könnyebb Vojvodáék helyzete, hogy a kupafinálé után már csak a bajnokságra kell koncentrálniuk, mivel az Európa-kupából már kiestek, míg az Alba a második csoportkörből is továbbjutott, így egy nagyon nehéz párharc vár rá a litván Juventus ellen, ha pedig továbbjut, minimum még egy. Igaz, a bajnoki szezon vége még messze van, nagyon komoly plusz terhet csak akkor jelentene az EK-menetelés, ha az a döntőig tartana. Persze az legyen az Alba legnagyobb problémája...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >