Kezdőlap arrow Sport arrow Hétvégén rendezik a 21. Orka Kupát Székesfehérváron
Hétvégén rendezik a 21. Orka Kupát Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. március 14.
ImageKözép-Európa egyik legnépesebb és legrangosabb utánpótlás versenyére készül az Orka Fehérvári Szinkronúszó Sportegyesület a hosszú hétvégén. A március 16-18-a között zajló 21. Orka Kupán 13 ország közel 700 versenyzője szerepel a programban. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

 

Az Orka Fehérvári Szinkronúszó Sportegyesület megalakulása óta ez lesz a 21. Orka Kupa, amely az utánpótlás legrangosabb versenyévé nőtte ki magát az utóbbi években.

A házigazda Székesfehérvár számára nagyon fontos, hogy sportvárosként példát mutasson, és egyéb sportágak mellett megadja a lehetőséget a szépséget és a művészi mozgást ötvöző, kifejezetten lányoknak szóló szinkronúszásnak is. – hangsúlyozta a beharangozó sajtótájékoztatón Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. Az Orka Egyesületet méltatva arról szólt, hogy a szervezet régóta végez igen nívós munkát, és az Orka Kupának is igen nagy hagyománya van. A versenysorozat a városmarketing szempontjából is nagy jelentőségű, a város az uszodahasználattal és minden lehetséges módon támogatja a kupa megrendezését. Östör Annamária eredményes szereplést kívánt a versenyzőknek, külön kiemelve a fehérvári szereplőket.

Ezúttal március 16-18-a között, péntektől vasárnapig tart a rangos nemzetközi megmérettetés, melyen minden eddiginél nagyobb létszámban vesznek részt hazai és külföldi versenyzők, 13 ország 43 egyesületének közel 700 versenyzője  – köztük kezdők és haladók – ugranak vízbe a három nap alatt.  – hangsúlyozta Molnár Andrea, az Orka egyesület szakmai vezetője. A hazai egyesületek mellett érkeznek csapatok Oroszországból, Svájcból, Görögországból, Izraelből, Belgiumból, Ausztriából, Horvátországból, Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból, Romániából és Litvániából.  Díszvendégként az első versenynapon Alla Shishkina, kétszeres olimpiai bajnok orosz szinkronúszó adja át majd az érmeket, és elhozza egykori edzőjét is, aki egy időben Székesfehérváron dolgozott. A versenyre 60-nál több bírói jelentkezés érkezett itthonról és külföldről, ami biztosítja a kupa magas színvonalát. Az Orka egyesület több mint 70 sportolója szerepel a versenyben, a kupának mindhárom napon lesz székesfehérvári érdekeltsége.

Balogh Sándor
, a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnökségi tagja a 17. FINA Vizes Világbajnokság kapcsán tapasztalta meg, hogy a szinkronúszásnak van mozgósító ereje. A megújuló szövetség sokat szándékozik tenni annak érdekében, hogy ez a sportág egyre több helyen megmutatkozhasson, szponzorokat vonzzon és a televízió képernyőjére kerüljön. Balogh Sándor köszönetét fejezte ki az Orka Kupa szervezőinek, a versenyzőknek, a bíróknak, külön a városnak és a támogatóknak a sportág népszerűsítéséért. Hozzátette, minden versenyző számára a vizes világbajnokság emlékét őrző ajándékokkal készülnek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >