Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Nehéz hét előtt a csapat Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. január 06.

ImageAz Erste Bank Liga címvédőjétől kikapni sohasem szégyen, de kissé keserű lehet a szánk íze, hiszen vasárnap este mindenki a csodában reménykedett. Bécsben pontot szerezni sem volna kisebb bravúr.

 

"Öt az öt ellen jól játszottunk, a vereségünkhöz az vezetett, hogy emberelőnyben és emberhátrányban gyengébben teljesítettünk, mint az ellenfél. Ha csak egy kicsit is jobbak vagyunk ezekben a szituációkban, legalábbb egy, de nem kizárt, hogy két ponttal gyarapodunk. Kapusunk, Szuper Levente remekelt, megadta számunkra az esélyt a győzelemre." - mondta Énekes Lajos pályaedző.

A szakmai stáb roppant elégedett volt jobbszélsőnkkel, Palkovics Krisztiánnal, aki két gólt is szerzett, és jelenleg az EBEL góllövőlistájának a nagyedik helyén áll.

"Tudjuk jól, hogy a Vienna különösen fog majd figyelni Palkovicsra, így minden bizonnyal a többi gólfelelősünkre hárul majd a feladat, hogy feliratkozzanak a gólszerzők közé, ha jó eredményt akarunk elérni. Amennyiben nem tudunk legalább háromszor betalálni, kicsi az esélyünk a győzelemre." - tette hozzá a szakember.

Többet is kell kapura lőnie a csapatnak, ha eredményes akar lenni.

"A Capitals kapusa kiváló hálóőr. Nem könnyű mattolni. Meg kell próbálnunk többet tüzelni és precízebben célozni. A kipattanókat is jobb hatásfokkal kell értékesítenünk." - tette hozzá Énekes Lajos.

Az eddigi fellépéseinken általában jól játszottunk a bécsiek ellen.

"Kemény, észak-amerikai stílusú hokit játszanak, ami illik a mi stílusunkhoz. De nagyon veszélyes tud lenni ez a harcmodor, ha a csatáraink nem segítenek be eleget a védőmunkába, különösen emberhátrányban." - elemezte az ellenfelet a pályaedző.

Nem kérdés, fegyelmezett játékra lesz szükség az Alba Volántól, sokkal jobb emberelőnyös és emberhátrányos hatásfokkal.

"Szerencsére Bécs nincs messze, így az utazás nem lesz annyira kimerítő. Már a pontszerzés is hatalmas fegyvertény lenne." - mondta Énekes Lajos.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >