Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megújulnak az Oncsa telepi járdák
Megújulnak az Oncsa telepi járdák Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. március 29.
Három Oncsa telepi utcában újulnak meg a járdák a következő hetekben. A Hajnal, az Agyag és az Orgona utcákban a mai munkaterület-átadást követően az építkezés húsvét után kezdődik és május 31-ig befejeződik. A részleteket helyszíni sajtótájékoztatón ismertette Földi Zoltán önkormányzati képviselő.

 

Igen nagyszabású beruházás lesz az Oncsa telepi járdák felújítása, ezért fontos, hogy minél több forrásból tájékoztassuk a lakosságot. – hangsúlyozta Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője.

Elmondta, hogy a Hajnal, az Agyag és az Orgona utcák kétféle minőségben – aszfaltos burkolattal, illetve térkővel – újulnak meg. A beruházások összesen több mint másfél kilométeres járdaszakaszt érintenek 2.100 négyzetméteren. Ma megtörtént ugyan a munkaterület-átadás, ám a húsvétra tekintettel az építkezést csak az ünnepek után kezdi meg a kivitelező.

A járdák szabványszerűen másfél méter szélesek lesznek. Emiatt helyenként szükségszerűen tujákat, bokrokat, fákat kell eltávolítani. – hívta fel a figyelmet a képviselő, aki számít a lakosság megértésére és együttműködésére. Külön kérte, hogy a majd elkészülő és kizárólag gyalogos közlekedésre használható járdákra az autósok ne parkoljanak, hosszú időre megóvva ezzel a burkolat jó minőségét. 

A beruházás a Városgondnokság ÚT 2017-19. programja keretében valósul meg, városi forrásból bruttó 61 millió forint összértékben.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >