Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A Vienna hazai pályán megállíthatatlan Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. január 07.

ImageA Vienna Capitals az utóbbi időben mindenkit legyőzött Bécsben. Az Alba Volán sem volt kivétel kedd este, a hazaiak magabiztosan tartották otthon a pontokat. Mostantól előre kell nézni, hiszen pénteken a Linz otthonában nehéz meccs vár a fiúkra. - Tapogatózó játékkal indult a mérkőzés, az első komolyabb helyzeteket a hazaiak alakították ki: Judex és Gallant tesztelte Szuper reflexeit.

Majd emberelőnybe került a Volán, de a sárga-feketék kivédekezték a két percet.A 12. percben nagyon közel álltak a vezetéshez az osztrákok, Fox átadta a korongot az üresen álló Björnlienek, aki lőtt is - Szuper bravúrral védett. A harmad vége előtt aztán egymás után szórta ki a mieinket Winter bíró, előbb Forsyth, majd Tokaji és Martens is mehetett a büntetőpadra.

A hosszú kettős emberelőnyt nem is hagyta kihasználatlanul a Bécs: Björnlie - Lebeau - Riihijarvi volt a korong útja, a finn klasszis nem hibázott négy másodperccel megelőzve a dudaszót. (1-0) A második felvonás elején kivédekeztük a megmaradó büntetés áthúzódó részét, majd kiállították Lebeaut-t.

Nem is tettük rosszul a dolgunkat a fórban, de az egyenlítés nem jött össze. Ez megbosszulta magát, ugyanis amint kiegészült a Vienna, Selmser megduplázta az előnyüket. (2-0) Alig két perc múlva ismét Riihijarvi villant, és máris három gólos hátrányban találtuk magunkat. Egy kihagyott Volán-emberelőnyt követően mi maradtunk négyen a jégen, és mindössze 23 másodperc alatt élt a lehetőséggel a Capitals, Divis volt eredményes. (4-0) Werenka szabálytalankodása felkínálta a szépítés esélyét, és meg is ragadtuk: Martens bombája Labbé mögé zúdult. (4-1)

Statisztikailag nem PP-gól volt, hiszen néhány másodperccel a büntetés lejárta után esett, de a gyakorlatilag mégis. Sajnos azonban a dudaszó előtt megint gólt kaptunk, ezúttal egy másodperc választott el minket a szünettől, amikor Gratton egy kontra végén megoldhatatlan feladat elé állította Szupert. (5-1) A szünetben kapust cserélt Ted Sator, a második harmadban mindössze 54%-kal védő Szuper helyét Hetényi vette át. A védelem is stabilizálódott, sőt, Kovács révén az álláson is sikerült kozmetikázni. Az utolsó négy percet emberelőnyben töltöttük, az eredmény azonban nem változott.

A Bécs otthon tartotta mindkét pontot, ezen kár keseregni, hiszen benne volt a pakliban. Előre kell nézni, és a pénteki, Linz és a vasárnapi Olimpija Ljubljana elleni vendégjátékra összpontosítani erőnket. A forduló érdekes eredményeket hozott, hiszen a Linz idegenben 8-2-re kapott ki Villachban, míg a Graz idegenben győzte le a Salzburg csapatát.

Ez utóbbi eredmény számunkra különösen kedvezőtlen, hiszen így hét pont az előnyük. Ráadásul az egymás elleni eredmények miatt nyolc ponttal kellene a hátralevő fordulók során többet szereznünk náluk.

Vienna Capitals - Alba Volán 5-2 (1-0, 4-1, 0-1)
Bécs, 3000 néző, vezette: Winter, Wohlmuth, Zehenthofer.


Vienna: Labbé - Bjornlie, Werenka, Selmser, Gratton, Lebeau, Casparsson, Lynch, Fox, Gallant, Riihijarvi, Teppert, Judex, Divis, Dolezal, Johnston, Lederer. Vezetőedző: Kevin Gaudet.


Alba Volán: Szuper - Horváth, Tokaji, Fekete, Ocskay, Palkovics, Martens, Bonni, Kovács, Martz, Guerriero, Byström, Jobb, Sofron, Nagy, Vaszjunyin, Ondrejcik, Hegyi, Forsyth, Benk. Vezetőedző: Ted Sator.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >