Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Sikeresen pályázott Gárdony Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 08.

Eredményt hirdettek a KDOP-2007-2.1.1/C „Integrált turisztikai település- vagy térségfejlesztés és tematikus fejlesztések” című pályázat kapcsán. A pályázatot a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács írta ki még 2007-ben, s 2,2 milliárd forintot irányzott elő támogatási összegként. A régióból 31-en pályáztak, s öten örülhettek a végső döntésnek. Ebből ketten Fejér megyei projekt megvalósulásához kértek anyagi hozzájárulást.

Az öt nyertes összesen 1.265.544.501 Forintot kap, hogy kulturális, történelmi, régészeti, néprajzi emlékhelyet alakítsanak ki, s elősegítsék a borkultúra, a turizmus különböző ágainak és a természeti értékek minél szélesebb körű ismertségét és minőségbeli javítását.

Gárdony Város tájékoztatása szerint Fejér megye 2 nyertes projektje:

"Pákozd-Mészeg-hegyi Történeti Tematikus út" kialakítása

A Pákozd-Mészeghegyi tematikus út kialakítása 3 projekt elemet foglal magában: a mészeghegyi katonai emlékhely új attrakciókkal, interaktív elemekkel történő fejlesztését, a pákozdi 1848-as emlékmű felújítását és tereprendezését, valamint a 1848-as eseményekhez szervesen kapcsolódó sukorói Haditanács Emlékpont tovább fejlesztését. A 3 elem kapcsolódása egymáshoz biztosítja a térség látogatottságának javulását, idegenforgalmi bevételeinek növekedését, a történelmi események, hagyományos népszerűsítésének erősítését.

Turisztikai desztinációk integrált fejlesztése Gárdonyban

A projekt célja Gárdony turisztikai szolgáltatásainak minőségi és mennyiségi fejlesztése, a turisztikai attrakciók összehangolása.

Az integrált fejlesztés keretében az alábbi 4, egymástól elkülönülő, együttműködésen alapuló elem valósul meg:

1. Dinnyési Hagyományőrző Turisztikai Központ: Gárdony dinnyési településrészén található Szent György Templom kertjében 3 építmény kerül kialakításra, a Közösségi Ház, a Kapu építmény és a Szabadtéri Színpad. A megvalósuló Központ összefogja a térség turisztikai szolgáltatásait.

2. Velencei-tavi Galéria: a műemléki környezetben lévő régi magtár épületének átalakításával és felújításával jön létre. Művészeti-turisztikai funkciót kap.

3. Chernel István Madárvárta: az agárdi Madárvárta épülete és kilátója megújul, új funkcióként megnyílik a térségbe látogató turisták számára.

4. Madárdal Tanösvény: a projekt elemeit egy láncolatba fűzi, valamint további természeti értékeket mutat be.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >