Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Jövőt építünk!  duális információs napot tartottak Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. április 24.
ImageDuális információs napot tartott a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa - vállalati partnereivel közösen - a Városházán. Az intézményben három alap- és egy mesterszakon indul a magas szintű elméleti és gyakorlati oktatást ötvöző, innovatív képzés a következő tanévben. A leendő hallgatók június 30-ig adhatják be jelentkezésüket a szerződött vállalatokhoz.

 

A Budapesti Corvinus Egyetem Magyarország piacvezető felsőoktatási intézménye a gazdasági és társadalomtudományi területen. A BCE Székesfehérvári Campusa a duális képzés bázisává vált, a 2018/2019-es tanévben a gazdálkodás és menedzsment, a pénzügy és számvitel, valamint a turizmus-vendéglátás alapképzés, illetve a sportközgazdász mesterképzés indul duális formában, amely egyesíti a magas színvonalú elméleti és a vállalati partnereknél zajló gyakorlati képzést.

A duális információs napon dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a leendő hallgatókat. Arról szólt, hogy az első tanévhez képest megháromszorozódott a fehérvári Corvinusra jelentkezettek száma, ami jól mutatja, hogy a felsőoktatás fejlesztésének, építésének van értelme. Szavai szerint a vállalati partnerek kellő stabilitással és szakmai tudással rendelkeznek ahhoz, hogy a Corvinussal együtt perspektívát nyújtsanak egy olyan városban, amely szereti a fiataljait. Hozzátette: a duális képzési struktúra Magyarországon viszonylag új, de máshol – például Németországban – hosszú ideje alkalmazott, sikeres módszer. Székesfehérváron rendkívül széles azoknak a vállalati partnereknek a skálája, akik ebben lehetőséget kínálnak a fiataloknak.

Dr. András Krisztina, a BCE Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja arról szólt, hogy a duális információs nap a fehérvári felsőoktatás hagyományos eseményévé vált, ahol a leendő hallgatók a pályaorientáció során megismerhetik a kapcsolódó vállalatokat. A Corvinus alap- és mesterszakain kiemelkedően növekedett a jelentkezők száma, továbbra is a Gazdálkodástudományi Kar iránt a legélénkebb az érdeklődés. A BCE legfontosabb duális képzőhelye a Székesfehérvári Campus, amely infrastrukturálisan és belső tartalmát tekintve is folyamatosan épül és fejlődik. Az itt megtalálható felsőoktatás innovatív módon alkalmazkodik a helyi ipar igényeihez.

A duális képzés az egyetem és a szerződött vállalati partnerek közötti párhuzamos oktatáson, együttműködésen alapul. A BCE Székesfehérvári Campusán, a gazdálkodás és menedzsment alapképzési szakon 9, a pénzügy és számvitel alapképzésen 11, a szeptembertől induló turizmus és vendéglátás alapképzésen 4, míg a sportközgazdász mesterképzésen 10 vállalati partner közül választhatnak a hallgatók. – emelte ki tájékoztatójában Marcelekné Kormos Cecília, a BCE Gazdálkodástudományi Karának tanulmányi irodavezetője. Arról is szólt, hogy a minősített és a partnerekkel előre leegyeztetett tanterv szerint a hallgatók három napot az egyetemen, kettőt a vállalatoknál, munkavégzéssel töltenek. Évente összesen 110 napot kell a vállalkozásoknál dolgozniuk, beleértve a szorgalmi időszakot, valamint a nyári és a téli szünet duális partneri napjait.

A vállalati partnereknél jelenleg is folyamatban van, és június 30-ig lezajlik a jelentkezés. A hallgatók kiválasztási folyamata a duális pozíciókra mindenhol másként van, így azt szükséges figyelemmel kísérni. Július 12-ig lehet a felsőoktatási jelentkezés sorrendjét módosítani, míg a felvételi ponthatárok kihirdetése július 25-én, a hagyományos Pont Ott Parti-n várható.

Az információs napon, a köszöntőket követően a vállalati partnerek vezetői, képviselői tartottak előadásokat, és mutatták be cégük tevékenységét a leendő hallgatók számára.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >