Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Gyerekek találtak nevet a Depónia kabalafigurájának
Gyerekek találtak nevet a Depónia kabalafigurájának Nyomtatás E-mail
Írta: Polónyi Dóra   
2018. április 24.
Hétfőn délelőtt Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója díjátadó sajtótájékoztatót tartott. A Szolgáltató kreatív csapata immár név szerint is bemutathatta az év eleji arculatváltás során választott kabalafigurát. A januárban meghirdetett névadó pályázat sok gyerek fantáziáját megmozgatta, a legjobb ötleteket díjazták.

 

A Depónia Nonprofit Kft. idén januárban bemutatott információs kisfilmjében már az új kabalafigura kalauzolja a gyerekeket a hulladékgyűjtés rejtelmeiben. A Szolgáltató arculata megújult és ennek keretében egy kedves kis lény kapta a Depónia házigazdájának szerepét. A gyerekek és fiatalok máris a szívükbe zárták az állatkát, és a tél folyamán kihirdetett névadó pályázatra bőven érkezett ötlet. A bíráló bizottságnak nehéz volt a sok fantáziadús név közül kiválasztani azt az egyet, amelyet ezután a kis kabalafigura viselhet a névtábláján. 

Frappáns névötleteket a 3-18 éves korosztálytól vártak, 2018. január 24-től 2018. március 23-ig lehetett pályázni. A két hónap alatt összesen 54 pályázat érkezett be, ez 97 nevet jelent. Egy pályázó két névvel indulhatott a pályázaton, s voltak olyan gyerekek, akik mindkét kitalált névvel megkapták a zsűri szavazatát. 

Hosszas tanakodás után a kis figura a GYŰJTI nevet kapta, mely könnyen megjegyezhető, s a szóban benne rejlik maga a tevékenység, melyet ha a gyerekek, fiatalok is a mindennapjaik részévé tesznek, közösen megóvhatjuk a Földünket és élhető környezetet teremthetünk magunk köré. A nyertes név kiötlője egy hét esztendős székesfehérvári kisfiú, Török Marcell. 

Az első helyezett 50.000 Ft értékű vásárlási utalványt kapott, a többi fináléba jutott versenyzőnek apró ajándékokkal kedveskedtek a Depónia Nonprofit Kft. munkatársai.

Az alábbi táblázat a befutó ötleteket tartalmazza:

 

Nyertes név

 

 

GYŰJTI 

 

A zsűri tetszését elnyerték

 

Axel, Depali, Gyuszi, Szelektimót, Ökoteó, Szelektív Szilárd, Szelekta, Szelektóni, Szelek, Szalamandor, Szemi, Neo

 


A kabalafigurát ihlető állatka bemutatása

gyujti_okk.jpg

A Depónia Nonprofit Kft. számára kiemelt célcsoportot alkotnak a gyerekek, fiatalok, számukra  rendkívül szerethető ez a figura, mely ihletője egy különös, apró élőlény, a harántfogú gőték közé tartozó szalamandra faj. Mexikóban él, kizárólag Mexikó várostól délre, egyetlen kis tóban található.  A neve AXOLOTL, másnéven vízi kutya, akit sétáló halnak is szoktak nevezni. A környezetszennyezés miatt került a kipusztulás szélére saját élőhelyén, ezért a tíz legveszélyeztetettebb állatfaj közé tartozik a világon. Örökifjú, hiszen az állat ivarérett korára is megőrzi lárvakori kopoltyúit. Ha a tó, amelyben él, kiszárad, az állat elveszti kopoltyúit és átáll a tüdővel való légzésre. Különleges képességekkel rendelkezik. Ha elveszíti egyik testrészét, nem adja fel, hanem újranöveszti azt. A vidám és barátságos figura  segít megismertetni a Depónia munkáját, a szelektív hulladékgyűjtést és annak fontosságát, a környezetvédelem szerepét. Innovatív, megújuló, képes a változásra, s éppen ez a Depónia Nonprofit Kft. cégfilozófiája is.

A Depónia Nonprofit Kft. kisfilmje és a legfontosabb tudnivalók a hulladékgyűjtésről megtekinthetők a deponia.hu honlapon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >