Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Úgy örülök, mint egy bölénycsorda a víznek hat hét után! Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. április 25.
ImageKülönleges születésnapi ajándékokat kapott a 8 éves mozgássérült Richárd: Richter Flórián cirkuszművész kerekesszéket készíttetett számára, és a televízión keresztül tolmácsolta jókívánságait. Az ajándékozáshoz egy speciális futóbiciklivel és játékkal csatlakozott dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Spányi Antal megyés püspök is megfogalmazta születésnapi gratulációját, amit egy legókészlettel adott át a kisfiúnak.

 

 

Különleges ajándékozásra került sor tegnap reggel a Fejér Megyei Hírlap székházában. A mozgássérült Richárd 8. születésnapjára kerekesszéket kapott ajándékba Richter Flórián cirkuszművész, Arany Bohóc-díjas lovasakrobatától. Nagy Zoltán Péter főszerkesztő-helyettes a vele készített televíziós beszélgetésen keresztül közvetítette az üzenetet.

„Számunkra nagy büszkeség és nagy öröm, hogy tudtunk venni neked egy kerekesszéket, és remélem, hogy jövőre újra látunk téged a cirkuszban.” – az akrobata az interjúban felelevenítette a találkozást, amikor feltűnt számára a nehezen mozgó kisfiú, akinek személyesen segített bejutni a cirkuszba. Elmondta, hogy rászorulóknak és fogyatékkal élőknek gyakran teremtenek lehetőséget maradandó cirkuszi élményhez jutni – például látássérültek simogathatnak elefántot, tevéket, zebrákat. Az ajándékot – amit Németországban gyárttattak kifejezetten Ricsi méretére – a Taxisok és civilek a beteg gyerekekért Alapítvány hozta el a kisfiúnak.

Spányi Antal
megyés püspök csatlakozott az ajándékozáshoz: egy legókészletet hozott a születésnaposnak, és kifejezte a szeretet, a megértés és a támogatás fontosságát. „Örülök annak, hogy ilyen valós problémáról tudunk most hírt adni a sajtóban, amikor annyi nem valós problémától hangos mostanában a világunk.” – fogalmazott.

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester megköszönte a nap főszereplőjének, Richter Flóriánnak a nemes felajánlást, és méltatta a rászorulók felé tett rendszeres gesztusokat, kezdeményezéseket. „Ez egy csodálatos dolog: hány olyan helyzet van az életünkben, amikor látjuk, hogy valaki segítségre szorul – ha ezt megtesszük, jobb hely lesz ez a világ. Ki nagyobb, ki kisebb módon, de sokat tudunk egymásnak segíteni a szebb, mosolygósabb világért, különösen a gyermekek világáért.” A polgármester egy régen vágyott futóbiciklit ajánlott fel Ricsinek, és egy legókészletet is átadott neki.

A kisfiú hatalmas örömét egy hasonlattal fejezte ki: „Úgy örülök, mint egy bölénycsorda a víznek hat hét után!” Elárulta azt is, hogy legjobban a matematikát, a történelmet és a környezetismeretet szereti a Pető Intézet iskolájában, ahova bentlakásos tanulóként jár.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >