Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Zarándokhely lett a kilátó Velencén
Zarándokhely lett a kilátó Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. május 02.
A cím aligha túlzó, főképp azok igazolhatják ezt, akik az elmúlt hetekben jártak Velencén, a március 20-án átadott Bence-hegyi kilátónál. Ha esik, ha fúj, rengetegen érkeznek minden nap a varázslatos panorámát biztosító építményhez, amely egyébként - nem mellesleg - Magyarország legnagyobb köztéri szobra is egyben.

 

 

Hiába voltak néhányan, akik azt mondták, "minek ez ide, és különben is ronda, tájidegen, nem kell ez senkinek". A kritikusok most erősen lapíthatnak, ugyanis a torony látogatottsága minden előzetes elképzelést felülmúló, a napi átlag ezer főt meghaladó.

Hétvégén 5-6 ezeren is célba veszik a környék új ikonját, de hét közben vagy esősebb, kedvezőtlenebb időjárás esetén is rengetegen érkeznek ide az ország minden pontjáról. Az átadás óta eltelt másfél hónap egyértelműen azt mutatja, hogy az illetékesek remekül döntöttek, hogy a város önkormányzata és polgármestere nem hiába kopogtatott támogatásért, s hogy a Vadex Zrt, a körzet országgyűlési képviselői, valamint minden más döntéshozó is sikeresen tevékenykedtek a régóta dédelgetett terv megvalósításában.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >