Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ma kezdődik a Kortárs Művészeti Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 11.
A Fő utca fölött már napokkal ezelőtt lobogtak a művész-zászlók: ma kezdődik a Kortárs Művészeti Fesztivál. Egészen május 19-ig tart a programsorozat, a Zichy ligetben állandó kiállítások, látványosságok, koncertek, kortársbalett-est, diákprodukciók – és már ma este kertmozi várja a nézőket.

 

 

A művészzászló-kiállítás öltöztette ünnepi díszbe a Belvárost: ma kezdődik a 19. Kortárs Művészeti Fesztivál. Az új alkotások között az Ecsedi Mária - Hegedűs 2 László és a Debreceni Katalin - Szabó Anikó - Paczona Márta készítette alkotásokat is láthatjuk már a Fő utcai „kiállítótérben”. 

A fesztivál idején ingyenes kertmozi működik a Zichy ligetben, a vetítések már ma indulnak: 20.30 órától az izraeli Fodrász sztorik című dokumentumfilmet és a svéd Torony-láz című kísérletet játsszák. A sikerfilmek között a Fantomszál, a Budapest Noir és A Viszkis is vetítésre kerül majd.

A megújult programkínálatot színesíti a fesztivál idejében rendezett Nemzeti Emlékhelyek napja és a Fehérvári Könyvnapok is. A kulturális intézmények mellett a Zichy liget lesz a fő helyszín, ahol land art alkotások, interaktív tűdombormű, léleklepkékre váró Lepkeház, óriási hajóhinta, kortársbalett-beavató program, utazó fotólaboratórium várja igényes szórakozásra a látogatókat. A fesztivál első koncertje holnap 19 órakor lesz: Lackfi János verseit a gitáros-zeneszerző Sinha Róbert és Herczku Ágnes adják elő.

További részletek a http://www.fehervariprogram.hu/541 oldalon olvashatók.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >