Kezdőlap
Ma volt a II. András király vetélkedő elődöntője Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 17.
Ma zajlott az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület II. András király címmel kiírt szellemi vetélkedőjének az elődöntője – idén összesen 21 csapat részvételével.

 

 

A hagyományokat folytatva a város történelmét feldolgozó versenyen a királytéma mellett a tavaly elkezdett török uralom (1688-XVIII. századig) időszaka, valamint Székesfehérvár utcáinak fehérvári kötődésű névadói is helyet kaptak – a több mint hatvan jelentkező intenzív, több hónapos könyvtári-levéltári felkészüléssel készült a megmérettetésre.  

A harminc feladat között feleletválasztós és kiegészítendő kérdések, szöveg-kiegészítés, valamint rejtvény is szerepelt. Az eredményhirdetés holnap délelőtt lesz a Lövölde utcai szolgáltatóházban; a döntőbe jutott hat csapat ekkor kapja meg azt a témát – II. András mellett a város barokk épületeinek a kérdéseivel –, amelyet ki kell dolgozniuk a döntőre, és ahol azt kiselőadás formájában kell bemutatniuk.

A vetélkedő zsűrijében Csetényi Attiláné egyesületi elnök, dr. Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója és Mózessy Gergely, az Egyházmegyei Gyűjtemény igazgatója foglaltak helyet.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >