Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Kép-Gépeket nyelt le a Pelikán
Kép-Gépeket nyelt le a Pelikán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 22.

ImageA Székesfehérvári Művészek és meghívott alkotótársaik egy tematikus kiállítással kedveskednek június 6-ig a műkedvelő közönségnek. A Pelikán Galériában megrendezett tárlatot a Pelikán Galéria kirakatában látható „Kortárs szökőkutak és vízjátékos szobrok” digitális fotó- és videofilm-bemutatás teszi teljessé.

Image
Fotó: Temesvári Márta
„Kép-Gép” –címmel rendeztek kiállítást a Székesfehérvári Művészek, akik a tőlük megszokott kreatívsággal alkották meg festményeiket, fotóikat és egyéb műtárgyaikat e témában.

Revák István például egy régi rádiót boncolt széjjel, s festette be – főként fehérrel -, hogy aztán egy ráhelyezett fejformával kiállítási tárgy váljék belőle, mint „Zsötem”. Szarka Tamás „Hajszárító Kép”-e egy bicikli formájú csodamasina egy - vélhetően - régi robogóból kiszerelt motor-részből, lámpaburából és pumpából összeállítva.

Szentes Ottokár „Próbanyomat"-okat állított ki, Ujházi Péter mérőszalaggal és ráragasztott emberformával tarkított „Vasút szárnyvonal”-at, Péter Ágnes egy „Turing-gép”-et, Büki Zsuzsanna „Természetjáró nyomtatott áramkör”-t…

A számomra legkedvesebb darab viszont egy archaikus kinézetű, fából készült „Sol bárkája”, amely Pinke Miklós messziföldön ügyes kezét dícséri.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >