Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megrongálták a Virágórát Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. június 05.
Megdöbbentő, ami hétfőn éjszaka történt: már a téravató napján megrongálták a Virágórát. A két, 15 illetve 16 éves fiatalt a közterület-felügyelet és a rendőrség gyors, közös munkájának köszönhetően azonnal megtalálták. A város a lehető legszigorúbb fellépést kéri a hatóságoktól, hogy elejét vegyék a hasonló, a közösség értékei ellen irányuló cselekedeteknek.

 

Az Országzászló tér átadásának éjszakáján megrongálták a Virágórát. Az egyik mutatót feszítették ki az elkövetők, akikről egy szemtanú szerencsére azonnal bejelentést tett a rendőrségen. A közterület-felügyelet térfigyelő központjának segítségével, egy gyors keresést követően sikerült beazonosítani és még a Belváros közelében megtalálni a két fiatalt.  

A rendelkezésre álló információk alapján az elkövetők 15, illetve 16 évesek és ittas állapotban voltak. Az esemény hajnali fél egykor történt. Jogosan merül fel a kérdés, hogy mit kerestek ők hétköznap éjszaka, tanév közben, felügyelet nélkül a belvárosban. Ha pedig valóban ittasak voltak, ki és hol szolgálta ki őket?!

Példátlan és méltatlan, amit elkövettek a város közössége és közös értékei ellen – fogalmazta meg a bűneset kapcsán Székesfehérvár polgármestere. Megköszönte a közterület-felügyelők és a rendőrök gyors, hatékony intézkedését a felderítésben. Dr. Cser-Palkovics András megerősítette: a város a lehető legszigorúbb fellépést kéri a rendőrségtől, az ügyészségtől, a bíróságtól, és - tekintettel az elkövetők életkorára – a hivatalos állami szervek, valamint az iskolák részéről is a megfelelő jogi eljárások lefolytatását kezdeményezi, hogy elejét vegyék a további hasonló rongálásoknak.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >