Kezdőlap arrow Sport arrow Weisz Fanni is a Velencei Vágtán
Weisz Fanni is a Velencei Vágtán Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. június 13.
ImageAz idei esztendő egyik legkiemelkedőbb velencei, tókörnyéki, sőt, Fejér megyei eseménye a Nemzeti Vágta előfutama, a Velencei Vágta lesz. A július 1-jén megrendezésre kerülő, igen népszerű lovas programon több neves jelenlegi és egykori sportoló, valamint közéleti szereplő, politikus és újságíró is indul majd.

 

Velence polgármestere, Koszti András felkérésére az ismert, mindig mosolygós - és nem mellesleg gyönyörű - modell, Weisz Fanni esélyegyenlőségi aktivista is a rendezvény mellé állt. Ő lesz az egész délutánt kitöltő esemény egyik házigazdája és arca, aki a szeptemberi budapesti országos döntőben is Velencét képviseli majd. Fanni rendhagyó szerepet vállalt, ugyanis a betétfutamok között lesz olyan lovaskocsis verseny, amelyen fogyatékkal élők is indulnak. Ezt a futamot ő közvetíti majd egy képzett jeltolmács társaságában.

 


 

 
Az esélyegyenlőség jegyében a szervezők mindent megtesznek, hogy - a nem túl kedvező terepviszonyok ellenére - minél több fogyatékossággal élő érdeklődő a helyszínen tekinthesse meg az eseményeket. Az ő megszólításukban is jelentős szerep hárul Weisz Fannira. Az szintén biztos már, hogy sűrű versenyprogramja ellenére Velence legifjabb díszpolgára, a sokszoros Eb- és vb-győztes kenus, Lakatos Zsanett is lóra, pontosabban lovaskocsira száll július elsején a Velencei Vízi Vár Strand és az evezőspálya közötti területen kialakított versenypályán.
 
 
Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Videoton 1985-ös, UEFA-kupa-döntős labdarúgó csapatának kiválóságai, az egykori gólkirály, Szabó József - aki négyet vágott a Partizan Beogradnak, kettőt (+1) a Paris SG-nek, egyet pedig a prágai Duklának -  , a csapatkapitány, Csongrádi Ferenc, a kapuslegenda - a döntőben a Real Madrid otthonában kivédte az argentin világbajnok, Valdano 11-esét -, Disztl Péter és a remek védő, Horváth Gábor szintén ott lesznek a vágtán, ők is versenybe szállnak majd a "sztárfutamon".
 
 
Ami a "szakmát" illeti: van még néhány hely a mezőnyben, a felnőttek és az utánpótlás számára megrendezendő "Kishuszár vágta" futamon egyaránt. Kiváltképp Velencei-tó környéki és Fejér megyei vállalkozó kedvű lovasok jelentkezését várják még a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen. További infók a Facebookon a www.facebook.com/VelenceiVagta oldalon, illetve általános információk a www.vagta.hu weboldalon találhatók.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >