Kezdőlap
Indiánok a velencei táborban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. július 19.
Mindenkiből lehet indián ezen a héten Velencén, a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Táborban. A vakáció központi témáját a hajdani amerikai indián törzsek adják, a gyerekek megismerik kultúrájukat, hétköznapjaikat és legendáikat. A jövő heti hagyományőrző táborba a moldvai Pusztináról érkeznek csángó vendégek, akik június 27-én, pénteken fellépnek a Városházán is.

 

 

A maximális 130 fős létszámmal „üzemel” a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor harmadik turnusa Velencén. A témát az észak-, közép- és dél-amerikai indián törzsek adják, a gyerekek megismerkednek az apacs, az azték és az inka kultúrák törzsi szokásaival, hitvilágával, öltözködésével zenéjével és hétköznapjaival. Tanulnak dalokat, táncokat, játszanak ügyességi és csapatjátékokat, kézműveskednek, elkészítik saját ponchójukat, sőt, a hajdani harcmodor felidézésével törzsi viszálykodást és békekötést is imitálnak. A versenyszellem erősítésére az indián harcosok próbatételeken esnek át, rendeznek számukra például dárdahajítást, küzdelmet csörgőkígyóval és bölényvadászatot.

Fux István
táborvezető elmondta, a gyerekek kisebb csapatokban, különböző helyszíneken töltik idejüket. Nagyon élvezik a programokat, különösen azt, hogy szabadon és a szabadban lehetnek, jó időben pedig heti több alkalommal a strandolás is belefér a tábori mindennapokba.

Jövő héten a negyedik, egyben záró turnusához érkezik a velencei tábor, ahova a moldvai Pusztinából érkeznek felnőtt és gyermek vendégek. A hagyományőrzők zenés-táncos estet adnak Nyisztor Ilona Magyar Örökség-díjas népdalénekes közreműködésével július 27-én, pénteken 18.00 órától a Városházán.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >