Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Vasvári Csaba az új igazgató
Vasvári Csaba az új igazgató Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 23.

Vasvári Csabát választotta meg a Vörösmarty Színház új igazgatójának a Székesfehérvári Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A tegnap éjjeli zárt ülésen tizenheten voksoltak mellette. Az előzetes félelmekkel ellentétben így nem kell újabb pályázatot kiírni eredménytelenség miatt.

A második fordulóban a kiírt határidőre (május 6.) nyolcan nyújtották be pályázatukat. Köztük hatan már az előző, eredménytelenül végződő pályázaton is megmérettették magukat: Szurdi Miklós, a színház jelenlegi vezetője (kinevezése július 31-ig tart), Csutka István rendező, Márton András színész-rendező, valamint Kárpáti Norbert, Kuna Károly és Vasvári Csaba színművészek. Az új jelöltek pedig: Bodolay Géza rendező, aki a kecskeméti színházat tíz éven át irányította, és Galgóczy Judit, aki szintén rendezőként dolgozik.

Őket a Kulturális és Turisztikai Bizottság és a szakmai szervezetek – az előírásnak megfelelően – egyenként hallgatta meg. A színház vezetésével kapcsolatos elképzeléseik feltárása után a városi közgyűlés titkos szavazással döntött. A legtöbb szavazatot Vasvári Csaba kapta, aki augusztus elsején állhat be új hivatalába. Kinevezése 2013. július 31-ig szól.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >