Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fények és fényjátékok
Fények és fényjátékok Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. augusztus 13.
A Székesfehérvári Királyi Napok megnyitóján a Belváros házfalai is ünnepi díszbe öltöztek. Megkezdődött a Fő utca történelmi fényvetítése és látványos újdonság a zenés architekturális 3D-s épületvetítés a Járásbíróság épületének homlokzatán.

 

 

A Székesfehérvári Királyi Napok tizenegy napja alatt II. András, az Árpád-ház tizennyolcadik királyának élete elevenedik meg a falakra vetített Mozgó történelmi képregényben. A Képes Krónika ábrái, amelyeket Matuz János forgatókönyve alapján Magyarósi Éva grafikus és csapata animált, a Ciszterci templom és a Szent István Király Múzeum Rendház épületének homlokzatán láthatóak. A Királyi Napok népszerű látványossága augusztus 20-ig minden este 21.00 órától várja a járókelőket a Belvárosban.

A Királyi Napok egyik újdonsága a zenés architekturális épületvetítés a Székesfehérvári Járásbíróság homlokzatán (Dózsa György út 1.). A 3D-animációi és a panoramikus vetítései által világhírűvé vált Bordos László Zsolt munkája egy, az épület architektúrájához igazodó tízperces mapping valóban színes és izgalmas élményt kínál, megmozgatja és át is rendezi a felületeket. A 3D-s épületvetítés augusztus 11-én (szombaton) és augusztus 12-én (vasárnap) 21.00 órától 22.30 óráig félóránként lesz látható a Járásbíróság épületén.

A Koronázási Ünnepi Játékokkal egy időben, augusztus 17-én indul a Belvárosi Fényjáték. Falvay Miklós médiaművész épületfestéseit nemcsak megcsodálhatja, hanem ki is próbálhatja a közönség a Fő utcán. A Mátyás király-emlékműtől az Országzászló térig három helyszínen a hagyományos fényfestés mellett élőképportré-rajzoló alkalmazással és interaktív kinektes vetítéssel a néző maga is alkotóvá válik augusztus 20-ig a Székesfehérvári Királyi Napok keretében.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >