Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szerdáig folytatódnak a Nemzetközi Néptáncfesztivál programjai
Szerdáig folytatódnak a Nemzetközi Néptáncfesztivál programjai Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. augusztus 13.
ImageA szombati parádés megnyitó után interaktív családi programokkal folytatódtak vasárnap a XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztivál programjai a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. A világ számos pontjáról érkezett csoportok és a házigazda albások hétfőn és kedden is várják a kicsiket és a nagyokat a királyi játéktérrel és a gyermekjátszóval, a térzenével, a Zichy-színpadi gálával és a Táncházban rendezett, elmaradhatatlan nemzetközi folkestekkel. A fesztivál szerdán hagyományos felvonulással és összesített gálával zárul.

 

Az Országzászló téren naponta 11.00 órakor kezdődő királyi játéktéren a nemzetközi tánccsoportok együtt játszanak a gyerekekkel és a felnőttekkel, és mutatják be népviseleteiket, hangszereiket, játékaikat. Ennek kibővített változata a naponta 16.00 órakor, a Táncházban megrendezett királyi gyermekjátszó, ahol a közönség tagjai részletesebben megismerhetik a vendégművész csapatokat, hazájukat, táncaikat, ruházatukat, majd közös tánctanulásra és igény szerint fotózkodásra kerül sor. Vasárnap délután Csehország és Franciaország fellépői várták az érdeklődőket a Táncházban.

Délutánonként 17.00 órától zajlik a Mátyáskirály-emlékműnél a fesztivál térzenés programeleme, melyen a csoportokkal érkezett együttesek tartanak élőzenés bemutatót, képviselve országuk népi kultúráját. Vasárnap a Baskír Köztársaság és Indonézia különleges dallamait, hangszereit ismerhette meg a közönség.

Nagyon népszerűek a Zichy színpadon esténként 18.00 órakor kezdődő gálák is. A csoportok hosszabb lélegzetű, mintegy félórás produkciót adnak elő élőzenés kísérettel, és mutatják be hazájuk egy-egy tájegységének jellegzetes táncait. Ennek keretében ma Görögország, India, a Baskír Köztársaság és a Gödöllő Táncegyüttes lépett színpadra a Zichy ligetnél.

A fesztivál elmaradhatatlan programjai a 21.30 órakor a Táncházban megrendezett nemzetközi folkestek. A csoportok gasztronómiai bemutatókkal készülnek, hazájuk jellegzetes ételeit kínálják, és táncra perdítik a közönségét. Ma este Csehország, Indonézia és Bulgária lesznek a házigazdák.

A fesztivál szabadtéri programjai – a királyi játéktér, a Térzene és a Zichy színpadi gálák – ingyenesek, míg a Táncházban zajló programok belépődíj ellenében látogathatóak. A fesztivál augusztus 15-ig, szerdáig tart. 18.30 órakor indul a nemzetközi csoportok nagyszabású felvonulása a Táncháztól a Zichy színpadig, ahol 20.00 órakor kezdődik az együttesek hagyományos, rendkívül látványos záró gálája.

A házigazda Alba Regia Táncegyüttes szeretettel várja a közönséget a fesztiválra, melynek részletes programja az alábbi linken található:
http://www.kiralyinapok.hu/kiralyi-napok-program-2018/

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >