Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow „Amit az ember soha nem felejt el” – 10 éves a ’Szapporói csoda’
„Amit az ember soha nem felejt el” – 10 éves a ’Szapporói csoda’ Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. augusztus 27.
ImageSzezonnyitó ünnepséget rendezett vasárnap a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia. A rendezvényen visszaemlékeztek a ’Szapporói csoda’ 10. évfordulóján a csapat legnagyobb sikerére – többek között Pat Cortinával, Palkovics Krisztiánnal, Kovács Csabával és Artyom Vaszjunyinnal. A rendezvény résztvevőit Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte.

 

 

Az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia vasárnap a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent István termében tartotta szezonnyitó ünnepségét.

Köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester kiemelkedőnek nevezte a rendezvényt, amelyen hagyományosan jelen vannak a fehérvári jégkorong múltjának, jelenének és az utánpótlás tekintetében a jövőjének a szereplői. Kiemelte, hogy a város minden körülményt – mint a felkészüléshez szükséges jég biztosítását már augusztustól – igyekszik biztosítani a sportág helyi egyesülete számára. „Minden körülmény adott ahhoz, hogy fejlődni tudjatok. De alázat és szorgalom mindenképpen kell hozzá, valamint a tanulás is nélkülözhetetlen a fejlődéshez – mind egyénként, mind csapatként. Csapatsportágat választottatok, ami mindig egy közösségről, egy együttesről és annak az együttműködéséről szól.” – fogalmazott a polgármester, majd köszöntötte a támogatók képviselőit is, megköszönte a szövetség támogatását, majd sok sikert kívánt a kezdődő szezonhoz.

A szezonnyitó ünnepségen részt vettek az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia kuratóriumának tagjai, a Fehérvár AV19 SC menedzsmentje, a tízéves szapporói csoda évfordulójának kapcsán érkező válogatott játékosok: Palkovics Krisztián, Hetényi Zoltán, Vaszjunyin Artyom, Kovács Csaba, Szuper Levente, Szélig Viktor, valamint az edzői stáb tagjai, Pat Cortina és Diego Scandella. A résztvevők felidézték 2008-as sporteseményeket, amikor a világ legjobbjai közé került fel a csapat. Pat Cortina, az akkori szövetségi kaptány – aki jelenleg a német első osztályban vezetőedző – visszaemlékezését így kezdte: „Nehéz valamire visszaemlékezni, amit az ember soha nem felejt el.”, majd elmondta, hogy karrierjének az egyik legemlékezetesebb pontja volt a fehérvári csapat győzelme.

Fekti István
, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia sportigazgatója így fogalmazott: „Nagy örömmel tölt el, hogy újra közösen nyithatjuk meg a szezont, emlékezve ezzel Akadémiánk névadójára, valamint a magyar jégkorong eddigi legnagyobb sikerét jelentő, tíz éve történt szapporói csodára. Mára már több, mint 300 sportoló tagja utánpótlás-bázisunknak, sokan közülük képviselik a fehérvári színeket a korosztályos válogatottakban is, így remélem, hogy ez a rendezvény kellő motivációt jelent azoknak a fiataloknak, akik hasonló csodákat szeretnének átélni karrierjük során. Megtiszteltetés számunkra, hogy a szapporói válogatott tagjai közül rengetegen elvállalták a felkérésünket - külön kiemelve az edzői stábot, Pat Cortinát és Diego Scandellát - és részt vesznek az eseményen, ugyanakkor külön köszönet illeti azokat, akik 2010 óta, az Akadémia indulása óta mellettünk állnak és támogatnak bennünket.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >