Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Lélegezz kevesebbet – élj tovább!
Lélegezz kevesebbet – élj tovább! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. augusztus 29.
ImageÉrdekel az a módszer, mely alkalmas az asztma, az allergia, a magas vérnyomás, a horkolás, a krónikus fejfájás és a pánikbetegség gyógyítására? Ha igen, akkor olvass tovább!

 

 

Február közepétől szeptember végéig (melegebb ősz esetén október közepéig) szenvednek leginkább az allergiások. Van, aki ilyenkor tüsszög, folyik az orra, könnyezik, s vannak, akiket nehézlégzés is kínoz ebben az időszakban.

Októberig még küzdelmes lesz (Fotó: y108.ca)

Az allergia-szezon a mogyoró virágzásával indul, majd áprilisban 6-8 növény kapcsolódik be a folyamatba, a parlagfű pedig augusztusban kezdi el szórni a spóráit, és közel két hónapon át le sem áll a terjeszkedéssel.

Mint arról korábban is szót ejtettünk, Magyarországon másfél millió allergiás és kb 400.000 asztmás beteg él. Ők általában mind rendszeresen szednek különböző gyógyszereket, s többségüknek táskájából nem hiányozhatnak az inhalációs pipák sem. Sokan vannak, akik e készítmények nélkül olyan nagyon szenvednének a tünetektől, hogy a másnapot sem élnék meg.

Inhallációs pipákra is sokaknak van szüksége (Fotó: designideas.pics)

Létezik viszont egy módszer, amely alkalmazásával néhány hét alatt átlagosan 70-80 százalékkal csökkennek a tünetek – a betegek visszajelzései alapján. Ez a Buteyko terápia.

A Buteyko légzéstehnikát Konsztantin Pavlovics Buteyko, ukrán származású orosz orvosprofesszor, kutatóorvos fejlesztette ki. Mondhatjuk nyugodtan, hogy egy egész élet munkájával, benne sok küzdelemmel, hiszen a kollégái és sok esetben a hatóságok finoman szólva inkább gátolták, mint segítették a tevékenységét.

 

Lélegezz kevesebbet – élj tovább!
Konsztantin Pavlovics Buteyko 

 

A professzor először saját magát gyógyította meg a rosszindulatú magas vérnyomásból, méghozzá légzésének megváltoztatásával, finomításával. Furcsán hangozhat ez: Egyszerűen a légzésünkkel segíthetünk olyan problémákon, amelyeket eddig csak gyógyszerekkel tudtunk kordában tartani? Dr. Kovács László tüdőgyógyász, képzett Buteyko terapeuta szerint: Igen!

Mint mondta: A módszer azon az egyedülálló felismerésen alapul, hogy a megváltozott életmódunk – a sok stressz, mozgáshiány, helytelen táplálkozás, elhízás, túlfűtött lakások stb. – helytelen légzési szokások, túllégzés kialakulásához vezetnek, amely aztán egy sor „civilizációs” betegség valódi kiváltó oka lesz.

 

Lélegezz kevesebbet – élj tovább!
Dr. Kovács László tüdőgyógyász szerint a légzésünkkel több problémát is megoldhatunk

 

Itt nemcsak az asztmára, idült hörghurutra és egyéb, például éjszakai légzészavarokra (és ehhez kapcsolódó alvászavarokra, horkolásra, apnoera) kell gondolnunk, hanem szív és keringési rendellenességekre, magas vérnyomásra, migrénre, de akár az allergiára vagy olyan pszichés zavarokra, mint a pánikbetegség, depresszió, melyeknek közös gyökere a túllégzés, orvosi nevén hiperventilláció.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

http://www.fmc.hu/2018/08/21/lelegezz-kevesebbet-elj-tovabb/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >