Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
XII. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. augusztus 31.
ImageA VADEX Mezőföldi Zrt. szeretettel várja régi és új látogatóit a 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválra szeptember 1-jén, szombaton. A vendégek az eddigieknél is nagyobb választékban kóstolhatják meg a különféle vadételeket. A Megyekorzóval és Fejér Termék Vásárral egybekötött rendezvény helyszíne a meseszép turistapadicsomként ismert soponyai Ökocentrum lesz.

 

A fesztivál változatos, megújuló kínálata kiváló példáját mutatja annak, hogy egyre többen kedvelik meg a vadhúsból készült egyszerűbb és ínyenc ételkülönlegességeket egyaránt. A vendégeket idén a szakács szakma mesterei, Vári Dávid, Poós-Máté Dániel (a Konyhafőnök című műsor döntőse és junior döntőse), valamint Turanitz Gergő (a BBQ műfajának mestere) látványfőzéssel avatják be a vadételek elkészítésének fortélyaiba. A megvásárolható ételjegyek beválthatók vadburgerre, szarvaskolbászra, tárkonyos szarvasragulevesre erdei gombával, medvehagymás burgonyával, tépett vadmalacra vagy a főzőcsapatok által készített finomságra.

Az esemény nem csak a természet és vadételek szerelmeseinek nyújt kikapcsolódási lehetőséget. A kulturális rendezvények iránt fogékony látogatók a csábító ízek és illatok kavalkádja mellett számos programon vehetnek részt. A fesztivállal közösen, a Fejér Megyei Önkormányzattal együttműködve Megyekorzót, illetve Fejér Termék Kiállítást és Vásárt is rendeznek, a Megyekorzó legszebb standja vesreny eredményhirdetése 17.00 órakor kezdődik. A látogatók kipróbálhatják a terepjáró tesztvezetést, részt vehetnek különböző kiállításokon, lovaskocsis túrán, fűszerfelismerő versenyen, távcső, fegyver, néptánc bemutatón, a Gólyalábas szakácsok interaktív közönségjátékán, megtekinthetik a Stihl Timbersport favágók, a Löfan mazsorett műsorát, a Lovagrendek felvonulását, és a 4 for Dance showját. Koncertet adnak az Abai Sárvíz Fúvószenekar, a HM Helyőrségi Zenekar, és sztárfellépőként köszönthetjük Péter Szabó Szilviát.

A gyerkőcöket szórakoztatja az erdei iskolai és a preparátorfoglalkoztató, az arcfestő, a csillámtetováló, kipróbálhatják a 9 állomásos kalandparkot, a quadot, és többek között részt vehetnek vadászpróba versenyen, vadászattörténeti, faesztergáló bemutatón, valamint az Állati Jó bemutató érdekes és egyben vicces előadásán

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >