Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Évről évre szépül a Felsővárosi Óvoda Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. augusztus 30.
2018. nyarán önkormányzati támogatással megújult a Felsővárosi Óvoda tetőszerkezete és a székesfehérvári KÉPES program keretében felújításra került a teljes udvar, melynek játszóterére új játékokat telepítettek. Az elkészült munkákról és a jövőbeni tervekről a nevelési év kezdetén Földi Zoltán önkormányzati képviselő és Kovács Jánosné, az intézmény igazgatója számoltak be.

 

 

Két nyári fejlesztésről tartottak tájékoztatót csütörtökön a Felsővárosi Óvodában. A már komoly hagyományokkal bíró – 28 székesfehérvári vállalat és az önkormányzat aktív együttműködésén alapuló – KÉPES program keretében megújulhatott az ovi teljes udvara, illetve önkormányzati támogatással lecserélték a 132 éves tetőszerkezetet és a csapadékvíz-elvezető rendszert is.

Földi Zoltán önkormányzati képviselő az óvoda udvarán ismertette a felújítások eredményét. „Reneszánszát éli a Felsővárosi Óvoda, ami azt jelenti, hogy nagy örömünkre minden nevelési év kezdetén újabb elvégzett munkákról tudunk beszámolni. A tavalyi beltéri felújítás után most önkormányzati támogatásból megújult a teljes tetőszerkezet. Megmaradtak az eredeti gerendák, lekerült azonban a héjazat és a régi palatető. A padlásfödém hőszigetelési munkáinak kivitelezése során a meglévő fedést és tetőlécezést elbontották, és új lécezés, fóliázás, valamint cserépfedés került fel.” – foglalta össze a képviselő, a most már a padlástól a földszinten át, az udvarig megújult óvoda állapotát elemezve. A 48 millió forintos beruházást a város saját forrásból finanszírozta.

A KÉPES program keretében megújulhatott a nyáron az intézmény udvara is. Európai Uniós szabvány szerint rekortánalapot kapott a három új kültéri játék: a mászóvár, a hinták és a fajátékok, valamint akadálymentesítették a bejáratot is. „A legnagyobb öröm: így lehetővé vált, hogy csapadékos időben is ki tudnak jönni a gyerekek az udvarra és a mindennapi mozgást elvégezhetik. A nevelőkkel közösen az új környezettel ismerkedve már tudjuk, hogy hol lesz a mezítlábas tornánk és a mindennapos mozgásos játékok. Új homokkal van feltöltve a homokozó, megújult a babaház is, így minden játszóeszköz már csak arra vár, hogy a több mint 90 gyermek birtokba vegye!” – mondta el Kovács Jánosné, az intézmény igazgatója.

A tetőcsere kapcsán elmesélte, hogy az eredeti, 132 éves gerendáknak a mindennapi nevelésben is szerves részük van, A kis gömböc mese elmondásakor. A csoportok ugyanis a kedves történetet minden esetben a padláson hallgathatják meg, ahol az óvónők az épület adottságai miatt meg tudják mutatni nekik, mi is az a „szelemen gerenda”, ami a mese folyamán leszakad a Gömböc súlya alatt. Ez a hagyomány a felújítás után sem szakad majd meg.

A már sok generációt kiszolgáló, szinte teljesen megújult Felsővárosi Óvodában azért az elkövetkező évekre is vannak még feladatok. Szeretnék, ha felújításra kerülhetne a szintén eredeti állapotában lévő pince és a szennyvízelvezető rendszer is, hogy elmondhassák: az épület a padlástól a pincéig megújulva várja kis növendékeit.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >