Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vereség egy jobb csapattól
Vereség egy jobb csapattól Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. január 19.

ImageAz Alba Volán keményen küzdött a két pontért a Linz ellen, ám az ellenfél frissebben, dinamikusabban játszott, így megérdemelten vitte el a két pontot. - Nagy volt a tét a Linz ellen, hiszen a felzárkózás szempontjából kulcsfontosságú két pontért ment a harc. Érezte ezt a közönség is, hiszen rég látott módon megteltek a csarnok lelátói.

A találkozót jobban kezdte a Linz, Shearer alig pöckölt mellé egy bal oldlaról érkező beadást, majd Szuper védett egy életerős lövést. A 4. percben azonban már ő is tehetetlen volt, Lukas távoli kísérlete a lábak között a kapujába suhant. (0-1) Zavar keletkezett a hátsó alakzatunkban, a szerencse is kellett ahhoz, hogy ne változzon az állás. Az első védenivalója a 6. percben akadt Westlundnak, de Vaszjunyin lövését gond nélkül fogta. Mezőnyfölényben volt a Linz, mi jobbára kontrákkal kísérletezgettünk.

Egy ilyen alkalmával Bonni szép cselekkel játszotta megát tisztára, majd a lendületesen beinduló Feketének adta át a korongot, ő tett vele pár lépést a támadóharmadban, majd óriási gólt lőtt. (1-1) Hamarosan 4-3 elleni emberelőnybe kerültek a vendégek, de a hátsó alakzatunk remekül állta a sarat, megúsztuk ezt a nehéz időszakot.

A harmad végén kissé beszorultunk, majd amikor Horváth és DiLauro is egyszerrre mehetett a büntetőpadra, Palkovics vezetett remek akciót, lőtt, kipattant a korong pont Ocskay elé, aki fonákkal mellé húzta. Így döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek.

A második felvonást mezőnyjáték vezette fel, keveset voltak veszélyben a kapuk. Kissé többet támadott a Linz, de alkalmanként mi is bátor és életerős lövésekkel teszteltük Westlund éberségét Hegyi és Kovács révén. Aztán a 28. percben emberelőnybe kerültünk, elcserélte magát ugyanis a Linz. Ám a létszámtöbbletben elkerült bennünket a szerencse. Byström bizonytalankodott a vendégcserepad előtt, Grabher-Meier ellopta tőle a korongot, szólóban vihette Szuperre. Kapusunk elsőre még védett, az ismétlést azonban Iberer már nem hibázta el. (1-2) Hamar egyenlíthetett volna a Volán, Kovács pazar csellel teremtett magának lövőhelyzetet, de Westlund eszén nem tudott túljárni.

Horváth kiállytása alatt gyorsan felállt a Linz, remekül, gyorsan járatták a pakkot, többször is közel álltak a gólhoz. De némi szerencsével átvészeltük a nyomást. A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak meleg pillanatok - mi tagadás, a miénk előtt többször -, de a hálóőrök megoldották a feladatukat.

A befejező húsz perc nagyon roszul indult. Fél perc sem telt el a kezdő bedobás óta, amikor Grabher-Meier igen kiszorított helyzetből kapura lőtt, a játékszer pedig valahogy utat talált a szöget rosszul záró Szuper mellett. (1-3) Ocskay kiállítása alatt végleg elhúzhatott volna a Linz, de kivédekeztük. Kiegészülésünk után küzdöttünk a felzárkózásért, de az ellenfél frissebb volt, a mi játékunkon a fáradtság jelei mutatkoztak. Akadozott a támadásépítés, sok hiba csúszott az akciókba.

Nem is meglepő a kimerültség, hiszen Kovács a betegsége miatt több edzést is kihagyni kényszerült, Benk és Martz továbbra is beteg, Guerriero pedig sérült. A három csatár igencsak hiányzott a jégről. Egy linzi emberelőny felkínálta a szépítést, de nem sikerült élnünk vele. A Linz taktikusan játszott, rutinosan őrizte az eredményt. Ocskay lövése rejtett magában veszélyt, de elsuhant keresztbe. Az 54. percben újfent mi maradtunk többen a jégen két percre - az utolsó szalmaszál ez volt. De elkerült bennünket a szerencse Bonni életerős bombájánál - ennél közelebb pedig nem jutottunk a gólszerzéshez.

Az utolsó percben lehozta kapusát Sator mester, ám Iberer egy üres kapus góllal beállította a végeredményt. (1-4)

Mestermérleg, Ted Sator:

Egy jobb csapattól kaptunk ki. Sérülések, betegségek tizedelik a csapatot, a többieknek többet kell jégen lenniük - elfáradtunk a meccs derekára, ez elsősorban a támadójétékunkon mutatkozott meg. Azon leszünk, hogy regeneráljuk a játékosokat, hiszen a jövő héten is három fontos találkozó vár ránk.

Mestermérleg, Jim Boni:

Az Alba Volán ellen mindig keményen meg kell küzdenünk, ma sem volt ez másként. Több gólhelyzetet alakítottunk ki, Szuper Levente azonban remekül védett. Végül azért felül tudtunk kerekedni, és azt gondolom, a játék képe alapján megérdemelten nyertünk.

Alba Volán – EHC LIWEST Linz 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)
Székesfehérvár, 3200 néző, vezette: Cervenak, Wohlmuth, Zehenthofer.


Alba Volán: Szuper – Tokaji, Martens, Palkovics, Ocskay, Vaszjunyin, Bonni (1), Byström, Fodor, Kovács Cs., Fekete 1, Horváth A., Jobb, Sofron, Nagy G., Hegyi, Ondrejcik. Vezetőedző: Ted Sator.


Linz: Westlund – DiLauro, Lukas R. 1, Lukas P., Baumgartner, Grabher 1 (1), Liimatainen, Helminen, Shearer (1), Schlacher, Leahy (1), Mayr, Iberer F., Iberer M. 2, Purdie, Matthiasson, Oberkofler, Rac, Maier. Vezetőedző: Jim Boni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >