Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Hivatalosan is átadták a Széna Téri Sportcsarnokot Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. szeptember 03.
Hivatalosan is felavatták Székesfehérvár legújabb elkészült sportberuházását, a Széna Téri Sportcsarnokot. A létesítmény kulcsszerepet tölt be a jövőben, helyszínt biztosít a KÖFÉM SC minőségi kézilabda utánpótlás-munkájának és a Széna Téri Általános Iskola testnevelés óráinak. Az ünnepségen az iskola nyugdíjba vonult igazgatónője, Minarikné Ambrus Magdolna polgármesteri elismerő emlékérmet kapott.

 

 

Az évtizedek óta várt fejlesztés a KÖFÉM SC beruházásában, közel 726 millió forintból épült meg egy év alatt, az elnyert TAO-s pályázati forráshoz több mint 220 millió forint önerőt biztosított Székesfehérvár Önkormányzata. Az 1000 négyzetméteres tornateremben helyet kapott egy szabványméretű, 20x40 méteres kézilabdapálya és egy körülbelül 250 fő befogadására alkalmas lelátó. Az új létesítményt közvetlenül összekötötték a Széna Téri Általános Iskola épületével, egyúttal leválaszthatóvá tették, így a csarnok az iskolai órák mellett önállóan is tud működni. Iskolaidőben a mindennapos testnevelés órák helyszíneként, délutánonként pedig a Köfém SC utánpótlásbázisaként működik. A csarnok műszakilag és esztétikailag alkalmazkodik a kor követelményeihez, és az iskola építési sajátosságaihoz.

Az Alba Fehérvár – Érd U14-es lány kézilabda-mérkőzés után tartották a hivatalos avatási ceremóniát. A széna téri iskolás lányok ritmikus sportgimnasztika-bemutatóját követően dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott beszédet, kifejezve köszönetét a magyar állam, a Magyar Kézilabda Szövetség, a Széna Téri Általános Iskola, a Székesfehérvári Tankerület, a Köfém SC, a kivitelező és minden szereplő együttműködéséért, támogatásáért. Mint mondta, a sportban betöltött szerepén kívül a multifunkcionális csarnok minden székesfehérvári lakost szolgál majd.

A városvezető polgármesteri elismerő emlékérmet adott át Minarikné Ambrus Magdolna, a Széna Téri Általános Iskola nyugdíjba vonult igazgatónője számára több évtizedes, magas színvonalú pedagógiai és intézményvezetői munkássága elismerésként.

Szepesvári Zsoltné
megbízott igazgató arról szólt, nagy ajándék számukra, hogy az iskola 81. tanévét már az új csarnokkal kezdhetik meg. Céljuk, hogy a diákok életének fontos része legyen a sport, ezért szeretnék népszerűsíteni a különféle sportágakat, kiemelten a kézilabdát. Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkár-helyettese örömét és megelégedését fejezte ki az új létesítmény átadása kapcsán, amely jelentősen szolgálja a sport fejlődését Székesfehérváron.

Végül Balássi Imre, a Köfém SC elnöke köszöntötte a megjelenteket, szavai szerint a csarnok valóban hiánypótló beruházásként épült, és legfontosabb kincseinket, a gyerekeket, az ő nevelésüket szolgálja. Köszönetét fejezte ki Székesfehérvár Önkormányzata anyagi támogatásáért és minden közreműködő munkájáért. A csarnok az egyesületük életében is kulcsszerepet tölt be a jövőben.

Az ünnepség szalagátvágással, újabb ritmikus sportgimnasztika-bemutatóval és utánpótlás kézilabda-mérkőzéssel zárult.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >