Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ocskay és Sofron is kidőlt
Ocskay és Sofron is kidőlt Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. január 20.

ImageA Jesenice elleni 5-1-es fehérvári diadal után nyilván visszavágásra készülnek a szlovének kedd este, s az Alba volán esélyeit rontja, hogy Ocskay Gábor és Sofron István is kidőlt a sorból betegség, illetve sérülés miatt. - Lassan ott tartunk, hogy a szakmai stáb helyett a csapatorvos állítja össze az Alba Volán csapatát, hiszen a Ljubljana ellen Kovács Csaba, Nathan Martz, Jason Guerriero és Benk András is hiányzott, s bár közülük Kovács Csaba a Linz ellen visszatérhetett, most újabb problémával kellett szembesülnie a kék-fehérek vezetőinek.

Ocskay Gábor – aki eddig is betegen játszott az utóbbi időben – Jesenicében biztosan nem léphet jégre, ahogy Sofron István sem, aki épp a Liwest elleni összecsapáson kapott egy „csomagot”, ami miatt pihen. S nem lesz ott a többiekkel továbbra sem Benk András hőemelkedés miatt, míg Guerriero és Martz játéka szinte csak a kezdés előtt dől el.

Márpedig a Jesenice keretében több kiváló jégkorongozót is találunk, akik okozhatnak kellemetlen perceket a mieinknek. Elsősorban David Rodman, aki a két csapat legutóbbi találkozója óta négy gólpasszával 49-re növelte pontjainak a számát: 22 gól, 27 gólpassz. Marcel Rodman szintén 49 egységnél tart, ám ő inkább az előkészítésben jeleskedik: 19 gól, 30 gólpassz a teljesítménye. Tomaz Razingar viszont az utóbbi három meccsen nem szerzett pontot, 20 gól és 25 assziszt áll a neve mellett.

Conny Strömberg azonban négy gólpasszal is segítette együttesét a Volán elleni 1-5 után, így már 44 pontnál jár: 14 találat, 30 assziszt. Továbbra is 38 pontos Jean Philippe Pare, aki a Jesenice harmadik gólzsákjának tekinthető, hiszen 19 gól fűződik ebben a szezonban a nevéhez, így őt a góllövőlistán a csapatból csak David Rodman és Razingar tudta megelőzni.

Hocevar és Glavic kapusok azonban nem emelkednek ki az EBEL mezőnyéből a számok tükrében: előbbi sereghajtó a portások rangsorában 88.51 százalékos teljesítménnyel, míg Glavic 13. helyen áll a 15 fős mezőnyben, ő 88.96 százalékban védte a lövéseket.

A két csapat idei mérkőzései:


Alba Volán – Jesenice 4:5 (büntetőkkel) (1:2, 0:2, 3:0, 0:0, 0:1)
Jesenice – Alba Volán 3:2 (büntetőkkel) (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 1:0)
Jesenice – Alba Volán 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Alba Volán – Jesenice 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Alba Volán - Jesenice 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >