Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Új iskolaudvar társadalmi összefogással
Új iskolaudvar társadalmi összefogással Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. szeptember 27.
ImagePéldaértékű társadalmi összefogással újult meg a Munkácsy Mihály Általános Iskola udvara. Hárommillió forintos beruházást valósítottak meg a nyár folyamán a Metalobox Kft., a szülői közösség, az Innoplace Kft., a Platzbau Kft. és a Denso Gyártó Magyarország Kft. támogatásával. A cégeknek Tóth Péter igazgató, Török Szabolcs tankerületi igazgató és az iskolások mondtak köszönetet táncműsorukkal.

 

 

Példaértékű fejlesztés valósult meg a Munkácsy Mihály Általános Iskolában: széleskörű összefogással újult meg nyáron a tanulók alsós udvara, összesen hárommillió forintból.

A kezdeményezés a Metalobox Kft. ügyvezetőjétől, Major Pétertől indult, aki egymillió forintot ajánlott fel, valamint a szülői közösség – az iskola alapítványán keresztül – további egymillió forinttal támogatta a megvalósítást. A megvalósításhoz csatlakozott az Innoplace Kft. is, és a  kivitelezéssel megbízott cég, a Platzbau Kft. jelentős árkedvezménnyel és a tervezettnél több munkával támogatta az iskolát. A Székesfehérvári Tankerületi Központ segítségével pedig újabb térkövezett játszószigettel bővült az udvar, a Denso Gyártó Magyarország Kft. pedig a balesetveszély miatt leszerelt kosárlabdapalánkokat pótolta.

A gyerekek táncműsorral avatták fel ünnepélyesen a szeptember óta birtokba vett udvart, majd Tóth Péter igazgató mondott köszöntőt, felelevenítve a több évtizedes probléma megoldásának történetét. A cégek összefogásának köszönhetően az iskola kész tervvel állhatott a Tankerület elé, és az ötlettől a megvalósulásig nem telt el fél év. „Kiépült az udvar teljes csapadékvíz-elvezető rendszere, megtörtént a szintkiegyenlítés, a talajrehabilitáció, csúszásmentes szórást kapott a hátsó iskolaudvar, és ami nagyon fontos: szilárd burkolatú, térkövezett játszószigetek kialakítása is megvalósult, illetve megszépülhetett a kosárlabdapályánk is.” – foglalta össze az igazgató a fejlesztéseket. A mesébe illő történet és együttműködés kapcsán megfogalmazta, hogy a támogatók – egykori vagy jelenlegi szülőkként, nagyszülőkként, korábbi együttműködő partnerként – a nyújtott segítséggel az elismerésüket is kifejezik az iskola felé: „Ennek a továbbiakban is csak úgy tudunk megfelelni, hogy olyan odaadó és szeretetteljes pedagógiai munkát végzünk, amit ezidáig is végeztünk.” – fogalmazott a munka felelősségéről, köszönetet mondva kollégáinak.

Török Szabolcs
tankerületi igazgató a jelenlévő gyerekeket szólította meg: „Ti vagytok a legnagyobb nyertesei annak az összefogásnak, ami itt a nyár folyamán megvalósult.” Mint tankerületi igazgató kifejezte, hogy egy évben a 140 feladat-ellátási helyre, minden intézmény számára nem tudnak ugyanannyi forrást biztosítani – így az itt megvalósuló társadalmi felelősségvállalás óriási segítség. Az udvaron zajló játékok, foglalkozások, szabadidős tevékenységek szerves részei az iskolai munkának, főleg egy ökoiskolában, és a környezet kialakítása is példaértékű lehet a nevelésben. „Az iskola közös ügyünk.” – zárta beszédét Török Szabolcs, és köszönetet mondott minden közreműködőnek.

Az ünnepségen emlékokleveleket adtak át a támogató cégek vezetőinek, majd a gyerekek újra birtokba vették az udvart.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >