Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kiállítás nyílik Fejér megye vadászatáról a múzeumban
Kiállítás nyílik Fejér megye vadászatáról a múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. október 12.
A vadászat Fejér megyei történetét mutatja be az a nagyszabású kiállítás, amely október 12-én, pénteken 17.00 órakor nyílik a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. Megismerhetjük a vadászat összetett tevékenységét, annak hátterét, motivációját, eszközeit és megyei területeit. A tárlat 2019. februárjáig látogatható.

 

 

A Vadászok és vadászatok Fejér megyében - A barokktól a neobarokkig című kiállítás megragadja a vadászat Fejér megyei történetének több korszakát a 18. századtól a Horthy-korszakig. Bemutatja, hogy kik vadászhattak, és ennek biztosítására milyen személyzet munkájára volt szükség az erdő- és vadgazdálkodás területén. Megismerjük a megye vadászterületeit, híres – főként főúri – vadászainak életútját, a vadászat módszereit és fegyvereit, azok változásait, illetve a vadállomány alakulását. Szép számmal tárnak a közönség elé vadászati eszközöket és a hétköznapi életben használt, vadászati tárgyú díszítéssel bíró tárgyakat is.

A kiállítás szervezői igyekeznek elősegíteni a vadászat megértését. Szándékaik szerint  a közönség maga döntheti el, hogy a vadászat sport, szakma, a természetvédelem része, az ösztönök gyarló megnyilvánulása, avagy a természetbe való hazatérése?

A kiállítást megnyitója október 12-én, pénteken 17.00 órakor kezdődik a Szent István Király Múzeum Országzászló tér 3. szám alatti épületében. A tárlat a tervek szerint 2019. február 24-ig várja a látogatókat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >