Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Újabb nehéz Alba győzelem
Újabb nehéz Alba győzelem Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. október 24.
ImageTovábbra is többnyire csikorog-nyikorog az Alba kosárlabda csapatának gépezete, ennek ellenére sorra nyeri a meccseket. Braniszlav Dzunics alakulata zsinórban az ötödik sikerét könyvelhette el a bolgár Rislki Sportist 84-80-as legyőzésével a FIBA Europe Cup csoportkörének második találkozóján.

 

 

A bajnokságban két vesztes meccsel kezdett a fehérvári egylet, erre jött két győzelem, miközben a nemzetközi kupasorozatban az első selejtezőn elszenvedett komoly vereség után a visszavágón sikerült fordítania az ukrán Dnipro ellen, hogy aztán a csoportkört egy portói diadallal kezdje és a bolgárok elleni hazai meccsét is megnyerje.

 
A Rilskivel szemben - "legújabb kori" szokásához hűen - végig kiélezett, szoros meccsen győzött az Alba, köszönhetően Cartwright 15, Freeman 14, Filipovics 12, Keller, Lóránt és Heath 10-10 pontjának. Mindazonáltal rengeteg hiba volt a játékban, nagyon sok elszórt, eladott labda, burleszkbe illő bakik ziccerben, kihagyás védekezésben. Ezeken feltétlenül javítani kell, mert rendszerint a végjátékra hagyni a döntést igen kockázatos, s ezek az 1-2 pontos győzelmek könnyen átfordulnak vereségekké. A Dzunics-gárda legközelebb pénteken az NB I-ben az újonc TF-Bp csapatát fogadja, majd jön a az EC csoportfavorit olasz Varese elleni - ugyancsak hazai - derbi kedden (október 30, 18.00).

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >