Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Másodszor rendezik meg a Salétrom utcai egészségnapot
Másodszor rendezik meg a Salétrom utcai egészségnapot Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. október 25.
ImageMásodik alkalommal rendezik meg a Salétrom utcai egészségnapot. Szombaton 9 órától a Németh László Általános Iskolába várják azokat, akik szeretnének különféle alapvizsgálatokat elvégeztetni gyorsan és ingyenesen. A részletekről az esemény fővédnökei számoltak be sajtótájékoztató keretében.

 

 

Az első Salétrom utcai egészségnapot tavaly októberben rendezték meg, ezzel újabb városrész csatlakozott az egészségügyi szűrőprogramokhoz. A nagy érdeklődésre való tekintettel ismét megrendezik a szűrőnapot a Németh László Általános Iskolában október 27-én, szombaton 9 órától 13 óráig.

„Nagyon ügyelünk arra, hogy a polgárok lakóhelyéhez közel vigyük a vizsgálatokat. Egy-egy ilyen napon rendkívül sokféle vizsgálatot lehet elvégeztetni, ami a prevenciós szakorvosi ellátás keretében akár hónapokat is igénybe vehet.” – hangsúlyozta Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. Szombaton a Humán Szolgáltató Intézet és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szakemberei végzik a szűrést.
Lesz általános állapotfelmérés, testsúly- és haskörfogat mérés, testzsírszázalék és testtömeg-index számítás, vércukor- és koleszterinmérés, kardiológiai vizsgálat és bőrgyógyászat, különös tekintettel a melanomaszűrésre. A szervezők várják a környéken lakókat és bíznak a rendezvény ismételt sikerében, hiszen tavaly sokan, mintegy 120-an vettek részt a Salétrom utcai egészségnapon.

„Ezúttal a 3. és 4. számú választókörzet lakóit szólítottuk meg, akik már nagyon várják a szűrőnapot. Megszokták, hogy időnként megvizsgáltatják magukat, kíváncsik arra, hogy milyen állapotban vannak, és megtudhatják, hogy milyen előkezelésekre van szükség a nagyobb bajok megelőzésére. Arra számítunk, hogy idén is nagyon sokan eljönnek.” – tette hozzá dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő.
Arról is szólt, hogy minden korosztály számára fontos a szűrés, hiszen vannak különféle, életkorhoz kapcsolódó betegségek. Külön felhívta a figyelmet a bőrgyógyászat fontosságára, hiszen a melanoma az egyik legalattomosabb, sokszor visszafordíthatatlan károkat okozó bőrelváltozás, melynek kockázatát a napozás szerelmesei nem mindig mérik fel.

A szűrőnapon jelen lesz a múlt héten megnyílt Egészségfejlesztési Iroda is. A vizsgálatokon való részvétel ingyenes, előzetes bejelentkezésre nincs szükség.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >