Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Tervez, kivitelez, fejleszt, irányít, koordinál, oktat és javít Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. november 05.
ImageA mérnökök plakátokon keresztül üzennek a világnak: hétfőn kiállítás nyílik a Városház téren. A tárlat a 200 éves szakmai társulással bíró építőmérnökök felé, a mérnöki munka iránt fejez ki méltó elismerést.

 

 

A mérnök üzenete a világnak címmel nyílik plakátkiállítás november 5-én, hétfőn 11 órakor a Városház téren.

A mérnökök – akik aktív részesei a környezet formálásának – most nemcsak az általuk létrehozott építményeken keresztül jelennek meg a város életében. A tárlat apropója, hogy éppen 200 éve alakult meg az angol Építőmérnökök Társasága. Hogy mit csinál az építőmérnök? „(…) tervez, kivitelez, építési módszereket, anyagokat és minőségi szabványokat határoz meg, technológiai fejlesztésekben vesz részt, építési munkákat irányít, koordinál, fenntartási és javítási munkálatokat szervez, szerepet játszik a műszaki oktatásban és a kutatásban, az építőmérnökségen átnyúló egyéb területeken végez tevékenységet (pl. orvosi területeken nyújt segítséget a protézisek, koponyaműtétek során). Az építőmérnökök felelőssége talán a legnagyobb a mérnöki tevékenységek közül, hiszen kisebb mérnöki hibák is emberéletet követelhetnek, jelentős gazdasági, környezeti károkhoz vezethetnek. Tevékenységük leginkább befolyásolja a természetet, mely mellett fontos szerepük van a természeti vagy ember által okozott katasztrófák elhárításában is.” – olvasható a kiállítás anyagában.

A plakátok az elismerést fejezik ki a szakembereknek és a hivatásnak. A kiállítást dr. Cser-Palkovics András polgármester és Dr. Szepes András, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara elnöke nyitják meg. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >