Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Nagy László 40 szimpózium Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. november 07.
„Nagy László 40” címmel rendez szimpóziumot az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány november 9-én, pénteken 11.00 órától a Városháza Dísztermében. Nagy László életművét halálának negyvenedik évfordulóján mutatják be az előadók. A szimpózium célja elérhetővé és befogadhatóvá tenni Nagy László művészetének értelmezését és európai horizontját a hazai közönség számára is.

 

 

Az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány 2018. november 9-én, pénteken 11 órától „Nagy László 40” címmel tart szimpóziumot. Nagy László életművét halálának negyvenedik évfordulóján mutatják be Székesfehérváron a közönségnek. Az előadók - Jánosi Zoltán, József Attila-díjas irodalomtörténész, Lázár Balázs színművész, költő, Bakonyi István, József Attila-díjas irodalomtörténész, Zsille Gábor, József Attila-díjas költő, a Magyar Írószövetség Műfordítói Szakosztályának elnöke, Urbán László, Csuka Zoltán-díjas irodalomtörténész, Falusi Márton, József Attila-díjas költő, író, az MMA MMKI tudományos munkatársa - ismertetik a költő életművét, pályáját, műfordítói tevékenységét, színházi előadásának lehetőségeit, ismeretlen költeményeit, mitologikus kapcsolódásait, irodalmi kapcsolatait. Az eseményen közreműködik a 21 Gramm Akusztik zenekar, valamint Nyári Ádám és Jenei Márton László versmondó.

A szimpózium célja Nagy László művészetének értelmezését és európai horizontját a hazai közönség számára is elérhetővé és befogadhatóvá tenni. Az eseményt támogatja a Magyar Művészeti Akadémia és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A belépés díjtalan! A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >