Kezdőlap
Hogyan űzzük el a muslicákat? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. november 09.
ImageRomantikáznál, de a borospohárba egy csók alatt közel tíz borlégy fullad bele? Meglepnéd a párodat egy finom vacsorával, de a gyümölcsleves és az almás pite körül – undort keltve - nyüzsögnek a miniatűr rovarok? Hányingered van, miközben leviszed a szemetet, mert özönlenek ki belőle a muslicák? Itt a megoldás!

 

 

múltkor már tisztáztuk, hogy a muslica szinte minden pillanatban a szaporodásra koncentrál. A megtermékenyített anya naponta nyolcvan petét is lerakhat, és rövid élete során akár hatszor is párosodhat.

muslica (Fotó: yukdesing.com)

 

A peték a rothadó gyümölcsben, zöldségben, a nedvező fák repedésein várják, hogy hét nap múlva teljesen kifejlődve csinálják ugyanazt, amit a szüleik. A gyümölcslégy a mosogató lefolyó csövében is talál magának bölcsőt, de néha megteszi egy kifolyt szörp folt vagy a pohárban maradt pár cseppnyi lé is.

Bár a muslica nem hordoz betegségeket, mégis nagyon bosszantó tud lenni, mert senki se szereti, ha az ételre kerül, vagy, ha csak ott nyüzsög mindenhol. Ezért most jöjjön néhány tipp, hogy miként tarthatjuk távol őket az otthonunktól.

A legfontosabb az, hogy az élelmiszereket tároljuk a hűtőben. Így nem lesz lehetősége a rovarnak, hogy bölcsőként használja ételünket. – Ez főként a romlandó zöldségekre és gyümölcsökre vonatkozik.

A mosogatóban hagyott piszkos edények is nagyon vonzók tudnak lenni. Az éhes sereg örömmámorban úszva csap le a lekváros üvegre, a söröspohárra, vagy a müzlis tej maradékára. Gondoljuk arra is, hogy a gyorsan elmosogatott edényre csak ők néznek csalódottan! – Családtagjaink biztosan nem!

Számoljunk azzal is, hogy a mosogató lefolyócsövén is megtapadhatnak ételmaradékok! – Ha klórt öntünk a lefolyóba, az nem sokat segít, úgyhogy ajánlott a cső alapos és rendszeres megtisztítása.

A szemetest ürítsük ki minden nap, mert valódi táncot járnak az erjedő maradékok felett a rovarok! Ha még így is gyanúsan sok muslica szemtelenkedik a kuka környékén, akkor alaposan sikáljuk át, mert biztosan maradt rajta / benne egy kis ízletes gyümölcsfolt, vagy egy kifolyt „finomság” utó-szaga érezhető még, ami vonzza őket.

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

http://www.fmc.hu/2018/10/27/hogyan-uzzuk-el-a-muslicakat/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >