Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Volán-parádé
Volán-parádé Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. január 24.

ImageAz Alba Volán szenzációs teljesíítményt nyújtva valósággal kiütötte a HC Innsbruck csapatát. Az ellenfelet padlóra küldtük, minden sorunk remekelt, fantasztikus este volt. Kívánni sem lehet jobb kezdést, mint ahogy történt ezen az estén. Az első percben emberelőnybe kerültünk, fel is álltunk. Martz válllakozott lövésre, ez Kotykról kijött, Guerriero szemfülesen rácsapott, és a kapuba vágta. (1-0)

Kotyk felkapta a vizet, ököllel fejbe verte Martz-ot, óriási szerencséjére megúszt 2 perces kisbüntetéssel az esetet. Az újabb fórunkban nem nagyon tudtunk felállni, ráadásul amint kiegészültek a Cápák, Bonni hibájából Johner vezethette egyedül Szuperre a korongot, de kapusunk bravúrral védett. Aztán Martens kiállítása alatt igen meleg pillanatokat éltünk át, de megúsztuk a legkecsegtetőbb vendéghelyzeteket is. Aztán amikor Pewal állhatott ki, ügyesen felálltunk, de igazán ígéretes lövőhelyzetet nem találtunk. Amint ismét öt mezőnyjátékossal dolgozhatott a HCI, elcseréltük magunkat, de Pewal Szuperbe lőtt.

A másik oldalon Ocskay és Nagy is növelhette volna az előnyünket, ám előbbi Kotykot találta el, míg utóbbi Guerriero álompasszát mellé csúsztatta. Az ellenszenves vendégkapus ismét hallatott magáról, újfent nekirontott egyik csatárunknak, így 5-4 ellen kombinálhattunk. Sajnos azonban egy perc elteltével Martz is mehetett a büntetőpadra.

Arról, hogy emiatt senki ne bánkódjon, Kovács gondoskodott. Saját harmadából megiramodott, lendületbe jőve bevezette a támadóharmadba a pakkot, majd kapura tört. Tuti ziccerbe kerülve maga is befejezhette volna az akciót, de önzetlenül a felzárkózó Byströmhöz továbbított, aki természetesen nem is hibázott. (2-0) Az utolsó percben erős nyomás alá helyezett minket a HCI, de a szünetig nem változott az állás.

A második felvonás elején felzárkózhatott volna a vendégcsapat, egy rossz cserénk miatt ugyanis két percig emberelőnybe kerültek. Ám kitűnően védekeztünk, így átvészeltük ezt a két nehéz percet. Nem úgy az ellenfél, amikor Woger akadályozott. Villámgyorsan felálltunk, Tokaji a kék vonalról lövésre szánta el magát, amelybe Horváth trükkösen beleért - védhetetlen gól. (3-0) És ha egy üzlet beindul: a kezdőbedobás után Martz elszáguldott a jobb oldalon, élesen középre lőtte a játékszert, ahol a berobbanó Guerriero mattolta Kotykot. (4-0)

Nem volt megállás, önkívületben hokizott a Volán, a közönség pedig tombolt. Három perc múlva Nagy Gergő küzdötte be magát a vendégkapuig, Sofronhoz továbbította a korongot, aki a kapu mögül feladta Ondrejciknek. A bekk nem hezitált: elemi erővel bombázta a gólvonal mögé a gumidarabot. (5-0)

A nagy örömködésben kissé kihagyott a figyelem hátul, egy kontrát Letang fejezett be góllal - kozmetikázva az állást. (5-1) Nem adta fel az Innsbruck, úgy érezték, talán még felzárkózhatnak. Nagy volt az iram és a küzdelem, legkevésbé sem volt sétagalopp a mérkőzés. Ezért is szórakoztak jól a szurkolók, mert egy kis kihagyásnak is súlyos következményei lehettek volna. De ma nem dadogott a korong, ma a legerősebb, legnehezebb átadások is bejöttek, volt ritmus a játékban, olajozottan működött a gépezet. Újfent emberelőnybe kerültünk, fel is álltunk, járt a korong ütőről ütőre, de a befejezések nem sikerültek.

Amikor Bonni kiállítása alatt mi voltunk kevesebben, hasonlóan járt a HCI. Aztán amint kiegészültünk, Guerriero zseniális passzával Martz meglódult, egyedül vezette Kotykra a pakkot, és higgadtan értékesítette is a szólót. (6-1) Óriási öröm lett úrrá a szurkolókon, hiszen padlóra küldtük az ellenfelet. Ráadásul az antipatikus vendégkapust is lehívta a jégről Holst mester. A befejező húsz percben is folytatódott a Volán-show. Ez a mi esténk volt, minden bejött. A 43. percben Vaszjunyin bátran lövésre szánta el magát, talán mellé is ment volna, a peches Bacher kapus azonban saját kapujába ügyetlenkedte a játékszert.

Ez persze semmit nem von le Artyom érdemeiből. (7-1) Egy perc telt csak el, Woger szabálytalankodott. hamar ki is használtuk a lehetőséget: Ocskay száguldott el a bal oldalon, majd fonákkal a hoszú felsőbe varázsolta a pakkot. Nem akármilyen találat volt! (8-1) Élvezte a publikum a hokibemutatót, mindegyik sorunk remekelt. Csodálatos passzok, furfangos cselek, élményszámba menő akciók peregtek a jégen. Két emberelőnyt is kaptunk, de az utsoló átadásokba rendre hiba csúszott. Egészen az 55. percig, ekkor - egyenlő létszámnál - Hegyi tett pontot egy ígéretes támadásunk végére. (9-1) Reális közelségbe került a tíz lőtt gól elérése - szinte hihetetlen volt. Ted Sator mester nem is kockáztatott, pihentette az épp csak felépült Martzot és Guerrierot.

A két játékos szívesen ment volna jégre, küzdeni az újabb gólért, de az ésszerűség döntött. Ráadásul a csapat többi tagja is kitett magáért, így sikerült elérni az EBEL idei szezonjának legtöbb lőtt gólját egy meccsen: Az emberhátrányban kilépő Nagy Gergőt óriási gólhelyzetben akasztották - büntető! A sértett vállalta a rávezetést, és gyönyörű megoldással ki is használta. (10-1) A hátralevő percek már a közönség szórakoztatásával teltek, az állás nem változott. Az Alba Volán kitett magáért, fantasztikus győzelmet aratott ma este. Ezt a találkozót alighanem nagyon-nagyon sokáig nem felejti el, aki látta.

Mestermérleg, Ted Sator:

Rendkívül boldog vagyok, hiszen mindegyik sorunk remekelt ma este. Átéltem már edzőként hasonlót a vesztes csapat kispadján, igazán tudom, mekkora az értéke ennek a sikernek. Kijárt már ez az élmény a fantasztikus közönségünknek. Remélem, önbizalmat ad nekünk a folytatásra ez a nagy gólkülönbségű győzelem.

Mestermérleg, Greg Holst:

Már sok mindent megéltem edzőként, de hat gólnál nagyobb különbségű vereséget még sohasem. Alig hiszem el, hogy ez lett az eredmény. Az, hogy csalódott vagyok, az nem kifejezés. Tudtuk, hogy az Alba Volán hazai pályán nagyon erős, és ez igazolódott is. Talán más lett volna az eredmény, ha az első harmdaban értékesítjük a ziccereink valamelyikét.

Alba Volán - HC Innsbruck 10-1 (2-0, 4-1, 4-0)
Székesfehérvár, 3000 néző, vezette: Tschebull, Widmann, Wohlmuth.


Alba Volán: Szuper - Horváth, Martens, Hegyi, Bonni, Tokaji, Byström, Ondrejcik, Jobb - Tóth, Nagy, Martz, Benk, Fodor, Ocskay, Sofron, Kovács, Palkovics, Guerriero, Vaszjunyin, Fekete. Vezetőedző: Ted Sator.


HC Innsbruck: Kotyk - Unterluggauer, Brennan, Lakos, Sarg, Letang, hohenberger, Vegl, Salfi, Murray, Guolla, Pewal, Johner, Bellissimo, Hanschitz, Mössmer, Woger, Henderson, Steinacher, Bacher (kapus). Vezetőedző: Greg Holst.

Gólok: Guerriero 2, Byström, Tokaji, Ondrejcik, Martz, Vaszjunyin, Ocskay, Hegyi, Nagy

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >