Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Több mint 50 fát ültetnek el a volt Fűtőerőműnél
Több mint 50 fát ültetnek el a volt Fűtőerőműnél Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. november 19.
ImageTöbb mint 50 fát ültetnek el a Városgondnokság munkatársai a volt Fűtőerőmű mellett kialakított parkolók területén: köztük hársakat, csörgőfákat és kőriseket. A fatelepítés után vadvirágos keveréket ültetnek, így tavasszal már ebben gyönyörködhetnek a vízivárosiak. A fejlesztés 1500 m² zöldfelületet jelent a városrészben.

 

 

A Vízivárosban szeptemberre készült el a kétszáz férőhelyes új parkoló a Városgondnokság Út 2017-19. programjának keretében. Aszfalt burkolatú utakat és térköves járdát is építettek, a csapadékvíz elvezetésére pedig 30 víznyelőt, a közbiztonság érdekében pedig a közvilágítást is megújították a beruházással.

A volt Fűtőerőmű mellett novemberben több mint 50 fát ültetnek el a Városgondnokság munkatársai: hársfákat, tulipánfákat, csörgőfákat és kőriseket. A fatelepítés után vadvirágos magkeveréket vetnek el gyep helyett – a tavaszi időszakban és a nyár első részében ezek a virágok fogják díszíteni a parkolók közötti területeket.

Dr. Horváth Miklósné
önkormányzati képviselő az örömét fejezte ki az újabb fejlesztés kapcsán: „Azzal, hogy a Fűtőerőmű területén kinyitottuk ezt a városrészt, nemcsak nagyon sok parkolót létesítettünk, hanem egyúttal a zöld területeket is növeltük, illetve megvédtük a természetet a fatelepítéssel.” A képviselő kérte a lakókat, figyeljenek majd a parkolásnál, és a szigetekre ne tolassanak rá – vigyázzanak a virágos fűre.

Bozai István
városgondnok elmondta, hogy összesen közel hétszáz fát telepítenek a városban, és a kedvező időjárásnak köszönhetően jól haladnak a munkával. A Városgondnokság legnagyobb fejlesztése a vízivárosi parkolóépítés a faültetéssel és az újfajta növénykeverék kipróbálásával – ami mind látványában, mind a fenntarthatóság tekintetében jó választás, és jobban igazodik a klímához. A fejlesztés 1500 m² zöldfelületet jelent.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >